Igrači koji bi mogli obilježiti zadnji dan prijelaznog roka: Među njima i jedan Hrvat

Foto: Getty Images / Guliver Image

PRED nama je posljednji dan prijelaznog roka u nogometu. Mnogi veliki transferi već su kompletirani, poput onog Paula Pogbe u Manchester United za 105 milijuna eura. Međutim, u posljednja 24 sata nastat će prava ludnica, a evo i igrača koji bi mogli obilježiti posljednji dan kolovoza, a među njima i reprezentativac Hrvatske te još uvijek igrač Intera Marcelo Brozović. No, krenimo redom.

JAMES RODRIGUEZ (REAL MADRID)

Aktualni prvak Europe mogao bi se odreći kolumbijskog majstora. James Rodriguez nije miljenik trenera Zinedinea Zidanea te bi mogao napustiti Santiago Bernabeu. Sjajni 25-godišnji igrač stigao je 2014. iz Monaca za 80 milijuna eura, a sada bi za istu cifru mogao otići. To bi mogli platiti PSG, ali i Manchester United, a spominje se i Chelsea, koji ga želi na posudbu.

JULIAN DRAXLER (WOLFSBURG)

Vječna želja Arsenala i Arsenea Wengera mogla bi biti "bomba" u posljednjim satima prijelaznog roka. Reprezentativac Njemačke nezadovoljan je u Wolfsburgu, a navodno je PSG poslao ponudu od čak 75 milijuna eura za 22-godišnjeg dragulja.

MARCELO BROZOVIĆ (INTER)

Inter je doveo Antonija Candrevu, Joao Marija i Gabriela Barbosu te uveliko krši financijski far-play i riskira kaznu UEFA-e. Zato Nerazzurri moraju prodati nekog igrača, a Brozović je među prvima koji bi mogao napustiti Giuseppe Meazzu. Reprezentativca Hrvatske lovi Chelsea, koji je spremio oko 30 milijuna eura za njega, što bi Inter trebao prihvatiti, uvjeravaju engleski mediji.

CESC FABREGAS (CHELSEA)

Nekada najtraženiji veznjak na svijetu danas je višak u Chelseaju, gdje ga ne želi novi trener Antonio Conte. Španjolski reprezentativac nudio se navodno svom bivšem klubu Barceloni, Real Madridu, PSG-u i Juventusu, ali ga je četvorka odbila, pa sada postoji mogućnost odlaska u Inter kao dio transfera Marcela Brozovića na Stamford Bridge.

BASTIAN SCHWEINSTEIGER (MANCHESTER UNITED)

Od kad je Jose Mourinho stigao na klupu Manchester Uniteda život njemačkog veznjaka pretvorio se u noćnu moru na Old Traffordu. Portugalac se odrekao Schweinsteigera i vratio ga u drugu momčad, s kojom i danas trenira. Povratak u Njemačku ili odlazak u neki od talijanskih klubova - pokazat će posljednji dan prijelaznog roka, dok je ostanak u Unitedu gotovo samoubojstvo za prvaka svijeta, iako on želi ostati i boriti se za mjesto u momčadi.

YAYA TOURE (MANCHESTER CITY)

Cijenjeni veznjak napustio je Barcelonu 2010. godine zbog trenera Pepa Guardiole, koji je sada u Manchester Cityju. Iako je agent Tourea još prošle godine najavljivao da će njegov igrač otići ukoliko dođe Katalonac, za sada je 33-godišnji reprezentativac Obale Bjelokosti ostao na Etihadu, unatoč interesu Intera, koji bi ga mogao ponovno pokušati dovesti na posudbu, a moguć je i odlazak u Kinu.

JACK WILSHERE (ARSENAL)

Ozljede su uništile do nedavno jednog od najvažnijih igrača Arsenala, za kojeg su zainteresirani Juventus, Roma i Bešiktaš. Upravo turski klub ima najveće šanse za 24-godišnjeg Engleza, koji ima ugovor s Topnicima do 30. lipnja 2018. godine, a želi ga i Valencia.

SAMIR NASRI (MANCHESTER CITY)

"Nasri je sjajan igrač, koji bi nam mogao pomoći u sezoni svojom kvalitetom i iskustvom. No, na njemu je odluka želi li ostati ili otići", rekao je nedavno Pep Guardiola za francuskog veznjaka, koji je odlučio otići u Sevillu. On je već stigao u Andaluziju i time je dio vatrenog finiša prijelaznog roka.

MOUSSA SISSOKO (NEWCASTLE UNITED)

Sjajni nastup na Europskom prvenstvu za Francusku osigurali su Sissoku priliku za veliki transfer. Newcastle, koji igra u Championshipu, traži 40 milijuna eura za svog igrača, čije se ime često spominje zajedno s Real Madridom, a sam nogometaš rekao je da bi to bio transfer njegove karijere te da bi ispunio san dolaskom na Santiago Bernabeu stadionu. Međutim, večeras je i Tottenhem pokazao želju da dovede Francuza.

WILFRIED BONY (MANCHESTER CITY)

U siječnju 2015. napadač iz Obale Slonovače stigao je iz Swanseaja u Manchester City za 35 milijuna eura. Međutim, za njega nema mjesta na Etihadu, a nedavno je bio na korak od Bilićevog West Hama. Ipak, Hammersi su doveli Simonea Zazu iz Juventusa, pa bi Bony mogao završiti u Evertonu, koji je zainteresiran za njega. Ali, ponovno se aktivirao i Bilić, koji ga želi na posudbu, baš kao i Stoke.

Pročitajte više