Transfermarkt predstavio najvrjednijeg hrvatskog napadača

Foto: Profimedia

TRANSFERMARKT, stranica specijalizirana za vrijednosti nogometaša, ažurirao je vrijednosti igrača koji nastupaju u austrijskoj Bundesligi. Od hrvatskih nogometaša, u njoj igraju: Luka Sučić i Roko Šimić (RB Salzburg), Marin Ljubičić (LASK), Jan Jurčec (SCR Altach) i Marin Karamarko (TSV Hartberg).

Najveći skok u vrijednosti doživio je Šimić (20), čija je procijenjena cijena bila pet milijuna eura, a sada iznosi dvostruko više - 10 milijuna eura. Šimić, sin bivšeg hrvatskog reprezentativca Darija, time je postao najskuplji hrvatski napadač na Transfermarktu jer je prestigao Andreja Kramarića, procijenjenog na osam milijuna eura.

Šimić je nastupao za Kustošiju, Lokomotivu, Liefering, Zürich i Salzburg. U najboljem austrijskom klubu je ove sezone doživio vrhunac dosadašnje karijere. U 23 nastupa postigao je pet i asistirao za jedan pogodak. Ugovor mu vrijedi do ljeta 2025. godine. Također, Šimić je mladi hrvatski reprezentativac.

Luka Sučić je najvrjedniji Hrvat u austrijskoj Bundesligi

Međutim, Šimić i dalje nije najvrjedniji Hrvat u austrijskoj ligi jer prvo mjesto pripada njegovu suigraču, ofenzivnom veznjaku Sučiću (21), čija je vrijednost ostala na 18 milijuna eura.

Najviša (20 milijuna eura) bila je krajem 2022. godine, no Sučić je u međuvremenu imao ozljedu i operaciju koljena. Ove sezone ima 17 klupskih nastupa, a redovno je i član A selekcije Hrvatske, za koju je odigrao pet utakmica.

Ljubičiću pala vrijednost

Ljubičić (21), bivši napadač Hajduka, a sada LASK-a, pao je s tri na 2.5 milijuna eura procijenjene vrijednosti. On je ove sezone na 24 nastupa, pet pogodaka i dvije asistencije. Poput Šimića, član je hrvatske U-21 reprezentacije.

Preostala dvojica Hrvata u austrijskoj Bundesligi su Jurčec i Karamarko. Riječ je o manje poznatim nogometašima, krilnom napadaču odnosno stoperu. Jurčec je u Altach došao 2022. preko Kustošije i Lokomotive i sada mu je vrijednost pala s 450 na 400 tisuća eura.

Karamarko je, prema podacima Transfermarkta, kao mladić nastupao za Solin i Hajduk, potom za Val, RNK Split, GOŠK iz Gabele i slovensku Muru. U Hartbergu je od prošle godine. Procijenjen je na 150 tisuća eura, 50 tisuća eura manje u odnosu na prije.

Pročitajte više