Trapattoni izbacio Soldu iz prve postave i izazvao pobunu navijača

VELIKI Giovanni Trapattoni, bivši trener talijanske nogometne reprezentacije i novopečeni trener Stuttgarta, navukao je na sebe veliki bijes navijača slavnog njemačkog kluba kada je iz prve postave izbacio Zvonimira Soldu, kapetana i velikog miljenika publike, uvelike zaslužnog za kompletnu i čvrstu igru Stuttgarta.

Zvonimir Soldo, jedna od ikona slavne generacije vatrenih, u Stuttgartu igra od 1996. godine. Sve do dolaska bivšeg trofejnog trenera Benfice, Soldo je bio ne samo standardni, već i vodeći igrač u redovima kluba iz Bundeslige. Trapattoni je, međutim, odlučio Soldu zamijeniti mlađim igračima poput Thomasa Hitzlspergera i Christiana Gentnera.

Navijači Stuttgarta, kao i većina njemačkih medija za loše razultate kluba u posljednje vrijeme krive upravo izostavljanje Solde iz prve postave.

Naime, Trapattoni je sa svojim klubom u dva kola osvojio tek jedan bod, te se sve više približio dnu ljestvice.

"Poštujem Zvonimira Soldu i svjestan sam koliko je bitan. On je poput oca ostalim igračima, ali u klub sam došao s namjerom da napravim preokret. Starijim igračima poput Solde vrijeme stoga polako ističe." - pojasnio je Trapattoni svoj stav danskom nogometnom savezu.

Markuss Babbel, Soldin suigrač u obrani Stuttgarta također je izrazio veliko nezadovoljstvo zbog Soldina neigranja.

"Bilo mi je lako igrati kada sam znao da imam Soldu iza leđa. On je bio jako značajan za cijelu momčad." - tvrdi Babbel.

Nakon ovakvih izjava Soldinih suigrača, ali i nakon neočekivano loših rezultata Stuttgarta u posljednje vrijeme, možda će i kontroverzni Talijan konačno popustiti, te vratiti kapetana tamo gdje mu je i mjesto.

Vođa obrane i majstor logistike njemačkog kluba trebao bi biti svugdje osim na klupi, no Trapattoni je očito odlučio voditi se onom: "Svaka je promjena bolja, pa makar bila i gora."

Talijanski trener istaknuo je i kako sa svojih 66 godina još uvijek može mnogo toga naučiti o nogometu. Ako s ničim drugim, s tim se barem u potpunosti slažemo.

Pročitajte više