Trapattoni kritizirao Bebeka jer je Bugarima dopustio pregrubu igru

IZBORNIK Irske Giovanni Trapattoni kritizirao je Ivana Bebeka zbog neujednačenog kriterija u kvalifikacijskom ogledu Irska - Bugarska.

Iako je sudac Ivan Bebek zbog brojnih kritika u derbi ogledu Hajduk - Dinamo, praktički izgubio kredibilitet za suđenje budućih ogleda između dva najmoćnija kluba u našoj državi, ne nedostaje mu angažmana u međunarodnim utakmicama.

Tako je Bebek nedavno sudio osminu finala Kupa Uefa između talijanskog Udinesea i ruskog Zenita, a dodijeljen mu je i kvalifikacijski ogled za Svjetsko prvenstvo između Irske i Bugarske koji se igrao prošle subote na Croke Parku u Dublinu. Utakmica je završila 1:1, s time da je Bebek podijelio tri žuta kartona i to za igrače gostujuće momčadi.

Ipak, Bebek nije izbjegao kritiku za suđenje na ovoj utakmici, a najglasniji je bio izbornik Irske Giovanni Trapattoni koji je rekao da je Bebek previše dopuštao Bugarima grubu igru te da ih nije dovoljno sankcionirao što im je na kraju otišlo u prilog te su se kući vratili s jednim bodom u džepu.

Neovisno o Trapattonijevoj kritici suca Ivana Bebeka, Irska nije pokazala ništa posebno u ovom ogledu s Bugarima. Blijeda igra izazvala je žestoke zvižduke irskih navijača na Croke Parku.

M.Š.
Foto: AFP

Pročitajte više