Esport

Traži se najbrži gamer, glavna nagrada je posao iz snova

Foto: World's Fastest Gamer

RUDY van Buren 2017. je osvojio prvo izdanje World's Fastest Gamer natjecanja, nakon čega je dobio posao u McLarenu kao vozač simulatora. Sada kreće druga sezona natjecanja, a organizatori za nagradu kažu da je "najveća u esportu". 

>Luka "Perkz" Perković i njegov G2 Esports vratili su se na prvo mjesto u Europi

Danas najbolji gameri na trkaćim simulatorima mogu bez većih problema prijeći u prava vozila te u motorsportu izgraditi karijeru. Možda neće biti natjecateljski vozači, ali u industriji je pregršt pozicija na kojima su njihova vještina, znanje i iskustvo vrlo poželjni. 

U drugoj sezoni World's Fastest Gamera natjecat će se 10 vozača. Najboljih osam s trkaćih esport prvenstava u 2019. te dvojica iz kvalifikacija u Gear.Club te rFactor 2 igrama.

Prva selekcija održat će se u Ujedinjenom Kraljevstvu, gdje gamere očekuju rigorozni testovi u igrama, ali na pravoj stazi. Šest najbržih putuje u Švicarsku bazu R-Motorsporta u St. Gallenu u kojem ih kroz četiri dana očekuju brojni izazovi. Dvojica najboljih utrkivat će se u sklopu DTM finala u njemačkom Hockenheimu. Najbrži gamer na svijetu potpisat će na jednu sezonu u Astom Martinu s R-Motorsportom.

World's Fastest Gamer služi kao poveznica između virtualnog i stvarnog utrkivanja. Prva je sezona bila emitirana u više od 400 milijuna kućanstava, a ove se godine očekuju još bolji rezultati. Jedan od sudaca u drugoj sezoni bit će bivši vozač Formule 1 Juan-Pablo Montoya. Vrijednost nagrade procjenjuje se na milijun dolara.

Pročitajte više