Traži se Premierligaški klub za Omera Golana

ENGLESKI mediji javno su pozvali klubove da angažiraju napadača izraelske reprezentacije koji je zabio pobjednički gol protiv Rusije.

Napadač izraelskog prvoligaša Maccabi Petah Tikve, Omer Golan, jednim je pogotkom možda uspio ispuniti svoj dječački san. Nakon pobjede nad Rusijom u koju je ugradio pogodak za 2-1, Golan je izjavio kako je oduvijek želio zaigrati u Premierligi, a sada mu ta želja možda bude ispunjena.

Mediji u Engleskoj još su jednom potvrdili svoju originalnost objavivši oglas u kojem traže klub za njihovog novog junaka. "Za čovjeka koji je pogotkom Rusiji postao engleski heroj, najmanje što možemo učiniti je da mu ostvarimo san i da zaigra za jedan Premierligaški klub", stoji u pozivu upućenom klubovima u Engleskoj.

Golan je, naime, nakon sinoćnje utakmice u kojoj je presudio Rusima, odveo Hrvatsku na Euro, te dao Engleskoj još jednu šansu da izbori plasman izjavio kako mu je životni san igrati u Premiershipu.

"Želio sam zabiti najviše zbog naših navijača i zbog moje momčadi. No, ako sam time jako usrećio navijače širom Engleske, vrlo sam zadovoljan. Želio sam da se Engleska kvalificira, baš kao i većina mojih suigrača iz reprezentacije", izjavio je Golan, ali odmah i dodao: "Od dječačkih dana moj je san nastupiti jednog dana u engleskoj ligi. Nadam se da će mi ovaj gol pomoći u toj želji".

Golom odluke, inače prvim u reprezentativnoj karijeri, Maccabijev si je napadač priskrbio novi Mercedes, koji je strijelcu pobjedničkog gola protiv Rusa obećao jedan engleski vlasnik lanca kladionica. "Bit ću vrlo zahvalan za tako lijep dar. Možda bih samo trebao Elyniva Bardu (strijelac prvog gola za Izrael, op.a.) uzeti za službenog vozača. Ipak je i on pridonio pobjedi", duhovit je bio Golan.

Barda, inače nogometaš belgijskog Genka, spremno je prihvatio ponudu. "Imam već svoj Mercedes u Belgiji, ali bit ću vrlo sretan provozati ga. Može mi čak kupiti i šofersku kapu ako želi".

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više