TRANSFERI

Trebao je biti Modrićev nasljednik, a napustit će Real prije njega

Foto: Guliver / Reuters

MARTIN ODEGAARD senzacionalno je zatražio transfer iz Real Madrida, javlja Marca.

Norveški veznjak nezadovoljan je minutažom kod Zinedinea Zidanea, a prekipjelo mu je nakon što ga je Francuz izostavio čak i iz sastava za utakmicu kupa protiv niželigaša Alcoyana, u kakvima inače dobivaju priliku oni koji manje igraju kroz sezonu. A Odegaard je od njenog početka na terenu proveo ukupno 489 minuta u svim natjecanjima.

Odegaard je bio jedina prinova u Realu za ovu sezonu nakon što se vratio s posudbe iz Real Sociedada u kojem se pokazao kao vrhunski distributor te se očekivalo da će konačno imati značajnu ulogu u momčadi, šest godina nakon što je kao 16-godišnjak stigao iz Stromsgodseta.

Tada, a i u bližoj prošlosti, o njemu se govorilo kao o nasljedniku Luke Modrića, a sad bi se lako moglo dogoditi da klub napusti prije 13 godina starijeg hrvatskog asa, koji se ne da istjerati iz sastava.

Odegaard je prve dvije sezone proveo u Realovoj razvojnoj momčadi Castilli, a zatim odlazio na posudbe u Heerenveen, Vitesse i Real Sociedad. Za prvu momčad Reala nastupio je samo 11 puta, od čega devet ove sezone, ali u prosjeku je igrao tek 54 minute.

Marca piše da se Zidane ne želi samo tako odreći Odegaarda jer ga treba kao osigurač, ali i da je prodaja puno logičniji potez od slanja na novu posudbu jer bi dosad trebalo biti jasno je li Norvežanin igrač za Real ili ne te podsjeća da predsjednik Florentino Perez inzistira na rezanju troškova i štednji.

Pročitajte više