Trebao je biti nova zvijezda Barcelone. Sad je nezadovoljan i pada mu cijena

Foto: EPA

ANSU FATI (20) mogao bi napustiti Barcelonu u ljetnom prijelaznom roku, piše Sport. Talentirani krilni napadač, koji je trebao biti nova zvijezda katalonskog kluba, ove sezone uglavnom je bio zamjena u sastavu trenera Xavija, koji na njegovoj poziciji ima Ousmanea Dembelea i Raphinhu, koji je došao ljetos.

Sport navodi tri razloga zašto bi Fati mogao otići iz Barcelone, s kojom inače ima ugovor do 2027. godine. Prvi je taj da Fati ne dobiva dovoljnu minutažu u najvažnijim trenucima. Drugi je da Barcelona na ljeto mora prodati nekoga, a treći da klubovi poput Manchester Uniteda traže ofenzivne igrače.

"Fati ima velike apetite, a Barcelona zna za šuškanja oko njega. Međutim, nije vrijeme za konkretne poteze niti će ga Barca pokušati prodati. Stručni stožer i Xavi nadaju se kako će se stvari vratiti u normalu, odnosno situacija preokrenuti do ljeta. Iako, svi scenariji su otvoreni", piše Sport.

Barcelona ne želi scenarij kao s De Jongom

Sport ističe kako Barcelona ne želi da se s Fatijem dogodi ono što je ljetos bilo s Frenkiejem de Jongom. Nizozemski veznjak nije bio zadovoljan pod Xavijem te mu se nije svidjelo u svakoj utakmici biti prvi igrač koji napušta teren, navodi španjolski medij. Takvu situaciju pokušali su iskoristiti Manchester United i Chelsea, iako je De Jong na kraju ostao, pa Barcelona to sada želi izbjeći.

Sport nastavlja kako je moguće samo da Fati zatraži transfer, dok ga Barcelona sama neće stavljati na popis igrača za prodaju. "Istina je da je Fati očekivao veću minutažu nakon što se oporavio od ozljede, ali konkurencija je jaka i Xavi se zasad odlučio igrati s jednim veznim igračem više.

Robert Lewandowski ima osigurano mjesto, dok će Dembele, kada se vrati, zauzeti drugu napadačku poziciju. Ne dogodi li se veliko iznenađenje, Fati će ostati na klupi u važnim utakmicama. Strpljenje ima ograničenje, vidjet ćemo koliko", pišu španjolski novinari.

Zaključuju kako agent Jorge Mendes prikuplja informacije o interesu novih sredina za Fatija, a među njima se ističu klubovi iz Engleske, kao što je United, kojima nije problem platiti velik iznos za igrača. Transfermarkt Fatija procjenjuje na 50 milijuna eura, dok je 2020. godine naveo iznos od 80 milijuna eura.

Pročitajte više