Trebao je biti novi Totti, a danas je pred njim zadnja šansa za spas karijere

Foto: Guliver Image/Getty Images

ALESSIO CERCI je prije desetak godina važio za jednog od najvećih talenata talijanskog nogometa.
 
U dresu je Rome sa 16 godina 2003. debitirao protiv Sampdorije kad mu je Fabio Capello poklonio dvadesetak minuta. Bio je toliko talentiran da je Roma s njim potpisala profesionalni ugovor prije nego li je napunio 17., a navijači su u njemu vidjeli reinkarnaciju legendarnog Giuseppe Gianninija.
 
Ipak, bio je još dječak i u Romi se nije mogao izboriti za mjesto u udarnom sastavu, pa je otišao na posudbu najprije u Bresciu, a onda u Pisu i Atalantu. 2010. Prelazi u Fiorentinu u kojoj briljira i nakon dvije godine odlazi u Torino.
 
Bio je najbolji igrač Torineza i u lipnju 2014.  kao veliko pojačanje za 16 milijuna eura prelazi na Vicente Calderon. Madriđani su očekivali igrača koji može držati sve konce igre na sredini terena i u njemu su vidjelu jezičac na vagi potreban da se napravi konačan iskorak. Međutim, kako je vrijeme pokazalo, dobili su mačka u vreći.
 
Život nogometaša koji je trebao biti novi Totti pretvorio se u noćnu moru. U dvije i pol godine na Vicente Calderonu odigrao je svega devet utakmica, a Cholo je odavno digao ruke od njega.
Uslijedile su posudbe. Najprije u Milan, a onda u Genovu. 

Bologna je Cercija tražila još ljetos, no pregovori su propali kad se dva kluba nisu uspjeli dogovoriti oko iznosa odštete. U igru se uključio i Lazio, no zbog reputacije bivšeg romaniste, teško je vjerovati da će Cerci potpisati za nebesko-plave i Bologna je najizglednija opcija.
 
Pred 29-godišnjim nogometašem koji je za Italiju odigrao 14 utakmica vjerojatno je posljednja prilika za spas karijere. 
 

Pročitajte više