LIGE PETICE

Trebao je biti novi Zidane, a sada ga ozljede tjeraju u mirovinu

Foto: Getty Images

FRANCUSKI veznjak Yoann Gourcuff jako je blizu odlasku u mirovinu, piše nekoliko francuski medija uz naglasaka na to da je bez ugovora otkad je u siječnju napustio Dijon. 

Danas puni 33 godine, a regionalni francuski dnevnik Ouest-France piše da bi nogometaš, koji se nedavno oženio televizijskom voditeljicom Karine Ferri, uskoro mogao umiroviti. 

Kada je tek počinjao karijeru u Rennesu, najavljivan je kao nasljednik Zinedinea Zidanea, pisalo o njemu kao o "odabranom". Iz Rennesa otišao u Milan gdje se nije mogao nametnuti u sjajnog generaciji koju je vodio Carlo Ancelotti.

Milan ga je poslao na posudbu, a kasnije u prodao Bordeauxu gdje je ključan igrač u osvajanju titule i prekidu sedmogodišnje dominacije Lyona u Francuskoj činilo se da Gourcuff ne može propasti. Ipak, nakon te sjajne sezone ostvario je transfer u Lyon koji je za njega platio 22 milijuna eura, a tamo su ga sustigle ozljede i od onda mu je karijera jurila nizbrdo. 

Nakon Lyona karijeru je pokušao oživjeti u Rennesu i Dijonu, ali nije uspio pa je sada, navodno, odlučio da je vrijeme za kraj. Regionalni francuski medij tvrdi da će se umiroviti i sreću potražiti u poslu s nekretninama, daleko od grubih startova i redovitih ozljeda. 

 

 

Pročitajte više