Treća pobjeda Detroita

U PETOM susretu polufinala doigravanja Istočne konferencije NBA lige Detroit je pobijedio Philadelphiju sa 78:77 i sada u seriji na četiri pobjede vodi sa 3:2.

Koš odluke postigao je bivši igrač zagrebačke Cibone Chucky Atkins u zadnjoj sekundi susreta u kojem je Detroit vodio doslovce od samog početka, a Sixersi su svoje jedino vodstvo imali devet sekundi prije kraja kada je Eric Snow pogodio tricu za 77:76. Pravu eksploziju oduševljenja u dvorani na Auburn Hillsu izborio je hrabri Atkins koji je napravio prodor i sa desne strane uputio šut prema, koji je na nedopušten način sa obruča "skinuo" Derrick Coleman.

"Atkins je odigrao vrlo hrabro, svaka mu čast. Imao je i sreće jer se lopta odbila prema, a ne izvan koša, moje je bilo da reagiram na bilo koji način", kazao je Coleman koji je sa 23 poena i 11 skokova bio najbolji strijelac Sixersa.

Atkins (17) je igrao cijelu utakmicu vrlo dobro, bio je starter umjesto ozlijeđenoga Chauncya Billupsa, dok su Pistonsi imali i raspoloženog Ricka Hamiltona (20) i odličnog rookiea Tayshauna Princea (13).

Jedan od razloga poraza Sixersa bio je i skroman učinak prvoga strijelca Allena Iversona (14), uz katastrofalan šut 5:25.

Pročitajte više