RIJEKA U EUROPA LIGI

Trener Aberdeena: Rijeka nije prosječan klub, ispričavam se što sam lagao

Foto: Guliver Image/ Getty Images

RIJEKA je na fantastičan način uzvratila Aberdeenu za eliminaciju prije četiri godine u drugom kolu Europa lige. Ovog puta je hrvatski doprvak najprije pobijedio škotskog protivnika 2:0 na Rujevici, a sinoć ga istim rezultatom dotukao na Otoku u trećem pretkolu istog natjecanja i stigao do play-offa.

Tamo će Rijeka igrati protiv belgijskog Genta, koji je izbacio ciparski AEK. Škotski mediji bili su razočarani prikazanim od strane svog trećeg najvećeg kluba. Mnogi su upirali prstom u neuvjerljivu igru momčadi Dereka McInnesa.

>> ABERDEEN - RIJEKA 0:2 Veličanstvena pobjeda Rijeke za play-off Europa lige

"Vjerovali smo da možemo okrenuti rezultat u našu korist, tako smo ušli u utakmicu. Slabo smo igrali od prve minute, izgledali nervozno. Rijetkost je da nakon 15 minuta gubite 1:0 i imate igrača manje i utakmica je praktički bila gotova", rekao je McInnes nakon utakmice za otočke medije.

"Sudac je bio očajan, nepošteno je misliti da je Rijeka prosječan klub, oni su više od toga"

Kao i na Rujevici, opet nije bio zadovoljan suđenjem. Ovoga puta Aberdeen je ostao s igračem manje u 20. minuti utakmice. Funso Ojo zaradio je dva žuta kartona u razmaku od 14 minuta.

"Sudac je bio očajan. Nikada nisam vidio crveni karton u tako ranoj fazi za dva prekršaja. Za neke startove naših protivnika nije davao niti žute kartone i nevjerojatno mi je kako je mogao Funsu Oju pokazati crveni karton u toj situaciji."

Ipak, McInnes je priznao poraz i kazao da je Rijeka pokazala pravu igru i ozbiljnost u obje utakmice.

"Ako gledamo obje utakmice, nismo pokazali dovoljno i zato smo ispali. Mislio sam da ćemo biti bolji i kvalitetniji nego što smo pokazali večeras. Imamo dobru momčad, ali treba nam više odgovornosti u donošenju odluka. Nepošteno je misliti da je Rijeka samo prosječan klub, oni su više od toga", dodao je McInnes.

>> VIDEO Bišćan otkrio što je presudilo: "Kasnije je sve bilo trening"

McInnes se ispričao za višednevno laganje medijima

Puno se prašine u škotskim, ali i našim medijima diglo oko igranja Sama Cosgrovea u Aberdeenu. McInnes je više puta službeno izjavio da je njegov najbolji napadač otpao za uzvrat protiv Rijeke, ali su ga svi na opće iznenađenje ipak naposljetku vidjeli u početnom sastavu.

"Bio je spreman. Nisam bio u potpunosti iskren po tom pitanju i nikada nije bio upitan njegov nastup. Ispričavam se zbog toga", rekao je McInnes okupljenim škotskim novinarima na presici nakon utakmice pa dodao:

"Nisam želio da Rijeka zna da će Cosgrove igrati sve do službene objave početnih sastava", podvukao je škotski strateg.

Aberdeen - HNK Rijeka Live Score

Pročitajte više