Trener Asvela: Nisu mi jasni moji igrači

RAZOČARANI trener Asvela Vincent Collet je ustvrdio kako mu nije jasno što se zapravo događalo na parketu Draženovog doma u posljednjoj minuti jučerašnjeg ultra zanimljivog dvoboja protiv Cibone.

> Zagrepčani stali uz Cibose: Za "mali trofej" dobili palačinke i još jedno obećanje

"Stvarno mi nije jasno zašto smo išli na dvicu, a ne na tricu", zavapio je Collet i objasnio svoje razmišljanje:

"Kod 71:68 smo trebali ići na tri poena, a ne na dva. Govorio sam svojim igračima da idu što brže napad. Nisu me poslušali, ali sam barem očekivao da će izraditi situaciju za tri poena. Dixon je došao do situacije za polaganje, no bilo je logično da će izbaciti loptu na tricu."

Na novinarsku sugestiju da igrači možda nisu bili svjesni rezultata Fenera i Žalgirisa, odnosno da je Vukovima dovoljna bilo kakva pobjeda za proboj u TOP 16, Collet odmahuje rukom.

"Cilj je bila pobjeda. Vikao sam da što prije idemo u taj zadnji napad i da gađamo tricu. To je čisto logično kada imaš samo desetak sekundi do kraja i tri poena zaostatka. Jednostavno ne razumijem kako su moji igrači razmišljali."

"Bili smo tako blizu"

Francuski stručnjak razumljivo je razočaran i činjenicom da će njegova momčad nastavak Eurolige pratiti na televiziji.

"Razočaran sam, kako i ne bih bio. Smatram da samo svoj prolaz prokockali još protiv Fener na domaćem terenu. Ne mogu reći da smo bili favoriti skupine za prolazak, no na koncu ostaje gorak okusa jer smo bili tako blizu."

Pročitajte više