Trener Barcelone: I Rakitić zaslužuje nagrade poput Modrića

TRENER Barcelone Ernesto Valverde nakon pobjede 8:2 protiv Huesce u 3. kolu La Lige rekao je da se ne uzbuđuje oko pozicije na tablici u ovoj ranoj fazi prvenstva.

"Vodeći smo, a to je relativno, moramo nastaviti"

Gosti su poveli u 3. minuti preko Cucha na Camp Nou, ali je Ivan Rakitić u 16. minuti asistirao Messiju za 1:1. Osam minuta kasnije Pulido je zabio autogol, a Suarez je u 39. minuti svojim prvim pogotkom ove sezone povisio na 3:1, uz asistenciju VAR-a. Ipak, Barcelona je primila jiš jedan go do poluvremena.

"Hladno smo ušli u utakmicu, primili smo pogodak, pa nas je iznenadio i njihov drugi pogodak. Na poluvrijeme smo otišli s otvorenom utakmicom", kazao je Valverde.

U nastavku, krenula je kanonada. Barcelona se zaustavila na osam pogodaka, a u strijelce se majstorijom upisao i Rakitić. 

"Je li ovo Barcelonina svečana jedanaestorka to ostavljam drugima da komentiraju, no puno je utakmica pred nama pa će svi igrači dobiti priliku", dodao je.

Valverdea su novinari upitali zaslužuje li i Rakitić individualne nagrade poput Luke Modrića.

"Da, naravno. No također mogu navesti i ostale jer svi moji igrači zaslužuju nagrade. No ne pridajem veliku važnost tim priznanjima".

Modrić je u četvrtak dobio nagradu za najboljeg veznog igrača te najboljeg nogometaša u Europi u izboru europskog nogometnog saveza UEFA-e.

Rakitić je prošle sezone odigrao najviše utakmica za Barcelonu, njih 55, te je od dolaska Valverdea na klupu prije godinu dana u udarnoj postavi.

ivan rakitić, barcel

Rezultati by SofaScore

na

Pročitajte više