Trener Birminghama i svjedok stravičnog loma: Eduardovu ozljedu treba ostaviti u prošlosti

MENADŽER Birminghamovih nogometaša Alex McLeish inzistira na tome da na subotnjoj utakmici između Birminghama i Arsenala na St. Andrewsu ne treba zazivati "duhove prošlosti".

Odnosi se to, naravno, na ozljedu hrvatskog reprezentativca Eduarda da Silve iz veljače 2008. godine, kada mu je branič Birminghama Martin Taylor brutalnim startom slomio lijevu nogu na dva mjesta i udaljio ga od travnjaka sljedećih godinu dana.

Danas Taylor više ne "stanuje" u klubu sa St. Andrewsa (prešao je u redove Watforda u siječnju), ali bolna uspomena za hrvatskog napadača ostaje.

"Vrijeme je prošlo i svi smo nakon toga krenuli dalje. Čak ne želim niti razgovarati na tu temu. Eduardo se vratio i ponovno igra i to je sjajno. Ali mislim da nije potrebno više komentirati ono što je u prošlosti. Dogodilo se to prije dvije godine. Vrijeme prolazi i otresao sam sve to s ramena poput prhuti. Sve što me sada zanima je nadolazeća utakmica s Arsenalom", rekao je McLeish.

Utakmica u kojoj je Eduardo pretrpio kobnu ozljedu prije dvije godine mogla je ugroziti nastavak njegove karijere, a završila je podjelom bodova 2:2.

U nadolazećoj utakmici koja se igra u sklopu 32. kola Premiershipa Topnici traže pobjedu kako bi ostali u "mrtvoj" utrci za naslov prvaka s Manchester Unitedom i Chelseajem.

Vrlo je izgledno da će Eduardo u subotu istrčati na travnjak, i to u prvih 11 jer Danac Nicklas Bendtner, u posljednje vrijeme prva napadačka opcija menadžera Arsenea Wengera, nije zaliječio ozljedu gležnja.

Iako bi McLeish volio da se o Eduardovoj ozljedi što manje priča, činjenica je da je taj lom usporio Eduardovu karijeru. Niti nakon jednogodišnjeg oporavka hrvatski napadač nikad nije pronašao sjajnu formu kakvu je prikazivao prije ozljede. Wenger ga uglavnom koristi protiv manjih momčadi te nije među prvim napadačkim opcijama Arsenala.

Pročitajte više