DINAMO U EUROPI

Trener Bodo/Glimta: Napast ćemo Dinamo, ali nismo naivni

Foto: Profimedia

STADION Aspmyra, na kojem će sutra od 21 sat igrati Bodo/Glimt i Dinamo, rasprodan je te će domaća momčad imati podršku oko osam tisuća gledatelja, a očekuje se i nekoliko stotina navijača hrvatskog prvaka.

"Igramo povijesnu utakmicu za Bodo/Glimt", rekao je trener norveškog prvaka Kjetil Knutsen na današnjoj konferenciji za medije. "Moramo biti svoji i igrati svoju igru. Napast ćemo ih. Međutim, nismo toliko naivni da ne vodimo računa o protivniku, znamo da je Dinamo momčad s velikim iskustvima i sjajnim rezultatima."

"Mi smo u dobroj formi i postoje svi preduvjeti za dobar rezultat. No, treba znati da je ovo samo prvo poluvrijeme, igraju se dvije utakmice i svašta se može dogoditi. Uglavnom, odluka neće pasti u utorak, sve će biti odgođeno do zagrebačke utakmice."

"Dinamo je favorit"

Knutsen je ulogu favorita prepustio Dinamu. "Nema dvojbe da smo autsajderi. Sve ćemo učiniti da pobijedimo i spremni smo igrati na najvišem europskom nivou za nas. Sretni smo što smo ovdje", rekao je trener kluba koji nikad nije igrao Ligu prvaka.

Pitali su ga i plaši li se atmosfere na Maksimiru. "Znam da je tamo ludo ozračje, bio sam tamo kao skaut Branna 2007. godine i bilo mi je jako drago što sam sjedio u VIP loži, daleko od tih fanatičnih navijača. Morat ćemo uoči uzvrata pripremiti igrače za taj vulkan, iako neka iskustva imamo s utakmica protiv Legije i Tome."

Pročitajte više