aba liga

Trener Cibone progovorio nakon nevjerojatnog poraza u Kopru

Foto: Screenshot

CIBONA je sinoć u susretu 20. kola regionalne ABA lige u Kopru izgubila od prvaka Slovenije Primorske 79:78 primivši tricu s 20 metara u zadnjoj sekundi.

Nevjerojatno je što je prvak Hrvatske propustio u Kopru. Cibona je u trećoj četvrtini imala +13, u zadnjoj +11, no sve je to uspjela profućkati.

Pri rezultatu 78:75 za Cibonu pet sekundi prije kraja Rozić je prekršajem zaustavio Gibbsa, a Amerikanac u sastavu Primorske je nakon pogođenog prvog slobodnog bacanja namjerno promašio drugo pa je lopta pripala Ciboni. Igrači Primorske napravili su potom prekršaj na Rebecu, no igrač Cibone je nakon promašenog prvog slobodnog bacanja namjerno promašio i drugo kako bi istekle preostale dvije sekunde koje su ostale na semaforu. Loptu je uhvatio Marko Luković i nakon dva koraka uputio očajnički šut sa sredine svoje polovice prema košu Cibone i pogodio za nevjerojatnu pobjedu svoje momčadi.

Ovim porazom Cibona se dovela u neugodnu situaciju dva kola prije kraja regularnog dijela ABA lige i propustila je osigurati ostanak. Podsjetimo, zadnja momčad direktno ispada, a predzadnja ide u baraž s drugoplasiranom momčadi Druge ABA lige.

Nakon šokantnog poraza trener Velić je stao pred novinare:

''Sve ste vidjeli. Koš preko cijelog terena u posljednjoj sekundi. Nažalost, događa se i to u sportu. Mislim da definitivno nismo zaslužili ovaj poraz. Igrači su dali sve od sebe, kontrolirali smo cijeli tijek susreta. U jednom je trenutku bilo samo pitanje koliko će završiti, međutim, zadnju smo četvrtinu stali s igrom. Tu se Koper vratio i na kraju sretno dobio. Ovo je težak poraz za nas. Nadam se da ćemo izvući pouku i izaći jači iz ovog i da ćemo uspjeti ostvariti svoj cilj, a to je ostanak u ABA ligi'', rekao je Velić pa je nastavio:

''Da, imali smo na 71:60 i dva bacanja i promašili smo oba. Jednostavno se lopta okrenula, Koper se vratio i poveo. Ponovno smo otišli na 5 razlike i onda nesretno izgubili. Imali smo i ta 2 bacanja za pobjedu koja nismo pogodili, Luković je pogodio izrazito težak šut, ali ga je pogodio.''

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više