Trener Dortmunda objasnio kako je pobijedio Kovača

Foto: Epa

U NAJVEĆEM derbiju njemačkog nogometa Borussia Dortmund je u subotu u 11. kolu Bundeslige na svom Westfalenu svladala Kovačev Bayern 3:2 i sada ima čak sedam bodova više od momčadi koju vodi bivši hrvatski izbornik.

Iako većina njemačkih medija smatra kako je Kovač potrošio sve kredite i da je vrijeme da ode iz Bayerna, trener Bavaraca nakon utakmice nije bio pretjerano zabrinut. Rekao je kako je ovo bila najbolja Bayernova utakmica sezone te da je sedam bodova velik zaostatak, ali da se do kraja prvenstva treba još puno toga odigrati.

Posljednje informacije iz Njemačke kažu da Kovač i dalje ima podršku uprave kluba iako je jasno da mu svlačionica sve više okreće leđa.

I dok su Bavarci tugovali nakon poraza, u Dortmundu vlada zadovoljstvo. Trener Borussije Lucien Favre objasnio je kako je nadmudrio Kovača i otkrio recept za pobjedu.

''Bio sam siguran da Bayern neće moći izdržati tempo koji su postavili u prvom poluvremenu. U prvih 45 minuta dominirali su u duelima, osvojili su puno lopti, a Franck Ribery je bio 'najluđi'. Stvarno je odigrao odlično'', rekao je Favre pa nastavio:

''U drugoj polovici podignuli smo igru i oni to više nisu mogli pratiti. Napravio sam par manjih korekcija i zato smo bili toliko bolji u drugom poluvremenu. Utakmica je bila fantastična, prava reklama za Bundesligu.''

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više