Trener Empolija: O Pjaci imam jednostavno mišljenje

Foto: Profimedia

TRENER Empolija Paolo Zanetti (40) govorio je o svojem igraču Marku Pjaci (27). Podsjetimo, hrvatski nogometaš je tijekom ljeta 2022. godine došao u Empoli na posudbu iz Juventusa. "Moje mišljenje o Pjaci je jednostavno. Iskren sam, vidim da ne može pokazati što zna.

Pjaca je vjerojatno najtalentiraniji igrač kojeg imam. Međutim, smatram kako ima mentalnu blokadu. Na utakmici nije dobar kao na treningu. Na papiru je važan igrač od kojeg imam velika očekivanja. Nikome ne zatvaram vrata, no očekivao sam da će napraviti nešto više protiv Udinesea (zadnji suparnik u Serie A, op. a.).

On bi htio imati više vremena tijekom kojeg bi mogao griješiti, ali to nije moguće. Slažem se da je mogao dati više, no neću ga prekrižiti. Moj cilj je pomoći igračima", poručio je Zanetti. Pjaca je ove sezone upisao 13 nastupa. Isprva je bio prvotimac Empolija, 14. momčadi talijanskog prvenstva, no tijekom 2023. godine isključivo je ulazio s klupe.

Pjacinu karijeru uništile su ozljede

Karijeru Pjace, koji je iz Dinama otišao u Juventus 2016. godine u rekordnom transferu iz nekog HNL kluba za 29 milijuna eura, usporile su ozljede ligamenata nakon kojih se nikad nije vratio u formu i na razinu igara koje su mu taj transfer i omogućile. Čak dvije godine proveo je izvan travnjaka.

Vrijeme u Juventusu proveo je na posudbama u Schalkeu, Fiorentini, Anderlechtu, Genoi i Torinu, a Empoli mu je šesta posudba otkako je potpisao za Juventus. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na tri milijuna eura. Ugovor s Juventusom ima do ljeta 2024. godine.

Pročitajte više