NBA LIGA

Trener ga potjerao na klupu, on odgovorio spektakularnim rekordom

Foto: Getty Images / Guliver Image

OD ZACHA LAVINEA očekivalo se da podigne svoju igru na još višu razinu i postane All-Star igrač nakon što je prošle sezone u Chicago Bullsima zabijao 23,7 koševa u prosjeku. Međutim, ove sezone igra dosta slabije, prosjek mu je pao ispod 20 koševa uz jedva 40% šuta.

Kulminacija LaVineova očaja stigla je na prošloj utakmici protiv Miamija na kojoj ga je trener Jim Boylen izvadio iz igre nakon samo tri i pol minute jer je "napravio tri grozne greške". 

Na to poniženje LaVine je odgovorio već večer poslije odigravši utakmicu karijere. U pobjedi nad Charlotteom 116:115 zabio je 49 koševa, među kojima čak 13 trica, a najslađa je bila ona za pobjedu u posljednjoj sekundi.

Bullsi su samo 32 sekunde prije kraja zaostajali sedam poena, ali su se primaknuli na dva tricom Satoranskog sedam sekundi prije kraja, zatim su ukrali loptu pri izvođenju, a LaVine je pogodio za pobjedu.

"Čim sam ispustio loptu, znao sam da je dobra. Ovo je bila najluđa utakmica u kojoj sam sudjelovao", rekao je LaVine.

Postao je tek treći igrač u povijesti s 13 trica na NBA utakmici. Rekorder drži Klay Thompson s 14, a 13 je ubacio i njegov suigrač iz Golden State Warriorsa Stephen Curry.

"Nadam se da nam je ovo prijelomna točka u sezoni. Svaka momčad je ima, a ovo bi mogao biti velik korak za nas u pravom smjeru", dodao je LaVine čiji su Bullsi sad na omjeru 6-11.

Pročitajte više