hnl

Trener Gorice o sucima. Primijetio sam da imaju nešto protiv nas

Screenshot: Gorica TV

GORICA će u 22. kolu HT Prve lige na svom stadionu ugostiti Rijeku. Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 17:30, a najavili su je trener Sergej Jakirović i igrač Kristijan Lovrić.

Jakirović se prvo osvrnuo na poraz od Dinama u prošlom kolu. 

"Zbog Dinama me zezaju da sam James Bond 007"

"Stanje u momčadi je dobro. Malo smo bili razočarani i umorni nakon Dinama. Mislim da smo odigrali jako dobro, limitirali smo Dinamo koliko smo mogli. Sve što smo pripremali za tu utakmicu najbolje moguće smo odradili, ali opet je presudio nedostatak koncentracije kod prekida i taj crveni karton i igrač manje. Ostaje žal zbog toga. Moram potpisati sedmi poraz od Dinama. James Bond 007, zezali su me na presici, ali dobro - okrećemo se Rijeci", rekao je u uvodu pa se okrenuo odnosu s Nenadom Bjelicom:

"Prije nego smo davali izjave uživo za televiziju rekao mi je: 'Joj, znaš kako ću te sad nahvalit.' Ja znam da on jako, jako cijeni Goricu, nema kod njega podcjenjivanja. Nekad zna biti jako nervozan, ali ja nemam ništa s tim. Čovjek vodi svoju ekipu tako kako je vodi. Protiv nas je izveo svoju najjaču ekipu. To govori koliko nas cijeni."

"Rijeka je u dobrom ritmu, ali mislim da možemo pobijediti"

Gorica je Rijeku pobijedila u posljednjih pet utakmica. Jakirović je bivši igrač Rijeke, a sada je Rijekina najgora noćna mora. Rožmana je već jednom pobijedio, i to na Rujevici, prije toga s lakoćom je rješavao Bišćana, a Kek je ostavku podnio baš nakon poraza kod Gorice.

"Maksimalno smo spremni za Rijeku, nadam se da ćemo biti angažirani i energični i sve što mislimo s Rijekom napraviti, moramo postići gol. Rijeka je u jednom dobrom ritmu; izbacili su Dinamo iz Kupa, nisu primili pogodak u dvije utakmice. Kao i uvijek s Rijekom, bit će to sadržajna i jako zanimljiva utakmica gdje se nadam da ćemo mi postići pogodak i uzeti tri boda jer igramo kod kuće."

"Primijetio sam da suci u HNL-u prijete našim ambicijama"

Jakirović je imao primjedbe na suđenje u HNL-u, pogotovo protiv Gorice. Smatra da suci imaju nešto protiv njegove ekipe. 

"Primijetio sam da moji igrači ne dobivaju upozorenja, već se ide direktno sa žutim kartonom. Za identičan prekršaj Dinamo je dobio samo upozorenje. Slažem se da je Sukov drugi prekršaj bio za žuti, a potom i crveni, ali ovo nije prvi put da se prijeti našim ambicijama. Deset puta smo dosad igrali s igračem manje. Ja slobodno na treningu mogu vježbati taj segment igre. Mogu izbaciti igrača i ajmo, što ćemo i kako ćemo", bio je ljutit Jakirović. 

Lovrić: Mijenjao bih sve svoje slobodnjake da budemo treći ili četvrti i idemo u Europu

Sraz s Rijekom najavio je i Kristijan Lovrić.

"Dinamo nas je iscrpio i potrošio, dali smo svoj maksimum. Znamo što nas čeka protiv Rijeke, jako su kvalitetni i pokazali su to u posljednje dvije utakmice. Izbacili su Dinamo iz Kupa i znamo da će biti teško. Ipak, igramo kod kuće i imamo bolji omjer u međusobnim susretima s njima i tako se trebamo postaviti i nadam se da će onda bodovi ostati u Gorici."

Lovrić je najbolji strijelac Gorice s 10 pogodaka, a posebno je privukao pažnju na sebe velikim brojem majstorskih zgoditaka iz slobodnjaka.

"Što se tiče toga, jednom pogodiš, drugi put ne. Koncentracija ti uvijek mora biti na sto posto, a ako nije, jednostavno ga ne možeš zabiti. Nije to jednostavno koliko ljudi misle, samo prebaciti živi zid i pogoditi rašlje. To je dosta teško. Sve te slobodnjake odmah bih mijenjao za 62 boda, a ne 30 koliko ih sad imamo. Što se mene tiče, to je najmanje bitno. Ja bih više htio da smo treći, četvrti, da smo u Europi, nego da zabijem ijedan gol do kraja sezone."

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više