HNL

Trener Gorice: Znamo što je Hajduk, ali idemo na pobjedu

Foto: Bruno Fantulin / Pixsell

JEDAN od dva derbija 32. kola HNL-a (drugi je Osijek - Rijeka sutra) danas od 21:05 igraju Gorica i Hajduk u Velikoj Gorici. 

Gostima je ta utakmica, kao i svih preostalih pet, ključna u borbi za drugo mjesto, koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka. 

Međutim, Hajduk igra jako loše. Od zadnje tri utakmice dvije je izgubio rezultatom 3:2 od Varaždina i Lokomotive, dok je u posljednjem kolu jedva kod kuće pobijedio desetkovani Slaven 2:1, pri čemu su gosti u 90. minuti promašili penal. Hajduk k tome bez čak sedam igrača dolazi u Goricu, gdje je ove sezone izgubio obje utakmice, za poraz u prvenstvu i ispadanje iz kupa.

S druge strane, rasterećena Gorica, koja ne može ni ispod ni iznad šestog mjesta, u zadnje vrijeme igra odlično usprkos teškom rasporedu. Kod Osijeka je izgubila 2:1, ali je zatim doma igrala 0:0 s Dinamom te pobijedila 2:1 kod Rijeke.

Utakmicu su najavili Valdas Dambrauskas, trener domaćina i veznjak Anthony Kalik, koji je zimus nakon četiri godine u Hajduku došao u Goricu. 

"Znamo da Hajduk dolazi bez šest, sedam prvotimaca, ali najveća pogreška bila bi pomisliti da ćemo zbog toga lako dobiti utakmicu. Znamo protiv koga igramo, znamo što je Hajduk, kakvu povijest i tradiciju ima naš protivnik, a baš zbog toga će i svi njegovi igrači, tko god zaigrao, ovu utakmicu shvatiti kao veliku priliku. Međutim, naš mentalitet je takav da idemo na pobjedu bez obzira na ime protivnika, kao što smo išli i protiv Rijeke, Dinama i Osijeka", kazao je trener Gorice Valdas Dambrauskas.

Anthony Kalik najavio je meč protiv svog bivšeg kluba: "Iza nas je teška utakmica u Rijeci, ali atmosfera u svlačionici nakon pobjede je jako dobra i spremni dočekujemo Hajduk. Unatoč brojnim izostancima, riječ je o jako dobroj momčadi, no mi se moramo fokusirati na našu igru i ponavljati dobre stvari koje smo pokazivali u dosadašnjim utakmicama."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više