HR KLUBOVI U EUROPI

Trener Guimaraesa najavio Hajduk: Bit će teško

Foto: Profimedia

PORTUGALSKA Vitoria Guimaraes je u četvrtak navečer eliminirala mađarsku Puškaš Akademiju i izborila prolaz u treće pretkolo Konferencijske lige, gdje će igrati s Hajdukom. Nakon što je u Portugalu prije tjedan dana pobijedila 3:0, u Mađarskoj je završilo bez pogodaka. Guimaraesov trener Joao Miguel da Cunha Teixeira (40), poznat kao "Moreno", očekuje teške utakmice s Hajdukom.

"Sada ćemo početi razmišljati o splitskom Hajduku. Te dvije utakmice mogu nam pomoći da ispravimo ono što nismo radili dobro. Bit će to teške utakmice. Već sada šaljem poruku da ćemo se morati boriti kako bismo prošli dalje iz tog ogleda. U ovom klubu, naime, ne možeš niti biti ako razmišljaš drugačije.

Moreno: Radit ćemo na kvaliteti igre

Vitoria će 4. kolovoza gostovati u Splitu a 11. kolovoza će biti domaćin u Guimaraesu, gradu udaljenom 40-ak kilometara od Porta. Moreno, bivši igrač Vitorije, preuzeo je klupu 13. srpnja a dotad je bio trener B momčadi. Od sredine svibnja do kraja lipnja 2021. privremeno je vodio prvu momčad.

"Veseli me stav igrača, reakcija kada bismo izgubili loptu. To pomaže da bi se pobjeđivalo u utakmicama. No potrebno je imati i kvalitetu, a na nju ćemo se sada usredotočiti. Radit ćemo na kvaliteti naše igre", prokomentirao je.

Ogledi s Puškaš Akademijom bili su najveći test za Vitoriju ovog ljeta jer se pripremala za početak sezone igrajući s niželigašima. Prvo kolo portugalskog prvenstva igrat će 8. kolovoza na gostovanju kod Chavesa.

Pročitajte više