HNL

Trener Hajduka: Jakoliš na desnom beku? Pa i Srna je prvo bio desetka

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

NAKON pobjede nad Varaždinom, a uoči susreta s Goricom, trener Hajduka Hari Vukas dao je intervju za Dalmatinski portal u kojem je govorio o svim aktualnim temama.

Otvoreno je govorio o Diamantakosu, Jakolišu, Gyurcsu, Juriću, suradnji s Kepčijom i o tome kako klubu vratiti izgubljeni autoritet, a mi izdvajamo najzanimljivije detalje.

Upitan koji je glavni razlog za to što je momčad na kraju prošle sezone zauzela tek peto mjesto na prvenstvenoj ljestvici, Vukas je odgovorio: 

"Ne znam, izgledalo je kao da je taj pritisak osvajanja drugog mjesta bio uteg koji je utjecao na naše igrače."

Zadovoljan je odnosom sa Stanićem i Kepčijom

Sada je aktualna priča oko dolaska napadača Umuta Nayira. Vukas je govorio o odnosu sa Stanićem i Kepčijom te o tome konzultiraju li se s njime po pitanju transfera.

"Mi komuniciramo na dnevnoj bazi. Funkcioniramo kao tim, a još uvijek traje prijelazni rok. Sve se radi u dogovoru. Evo jednog zanimljivog primjera iz perioda s Tudorom u Galatasarayu: mi smo tamo naišli na svjetske zvijezde koje su poosvajale sve živo. Sneijder je nekad bio među tri najbolja igrača na svijetu, imali smo Podolskog, kapetana Selcuka, De Jonga... No oni u to vrijeme više nisu bili gladni trofeja", rekao je Vukas pa dodao:

"Bili su dobro plaćeni, ali ušli su u svoju komfornu zonu i nije više to bilo to. Svi mi iz stručnog stožera, zajedno s dopredsjednikom i glavnim skautom, promijenili smo većinu ekipe. Doveli smo gladne, potentne igrače koji će napraviti razliku. Niti jedan nije došao da nije bio konsenzus, a satisfakcija nam je bila što je Galatasaray kasnije dvije godine zaredom osvojio prvenstvo upravo s tim igračima."

Vjeruje u Jakoliša kao desnog bočnog

Osim igrača koji bi trebali doći u klub, Vukas je komentirao i one koji već jesu tu, a s posebnim naglaskom na Diamantakosa i Jakoliša kao dva igrača Hajduka o kojima se najviše priča.

"Diamantakos je igrač koji i suigrače čini kvalitetnijima. On daje našoj igri novu dimenziju koja nam je falila. Uvjeren sam da bi i finiš prošle sezone nakon stanke zbog pandemije bio drugačiji da smo ga imali u kadru. Što se tiče Todorovića i Atanasova, to su kvalitetni igrači koji su kao mladi otišli u inozemstvo, prema Turskoj i Austriji. Nije jedan Red Bull Salzburg odabrao Todorovića bez veze. No obojica nisu imali kontinuitet nastupa. Oni su tu, stopit će se s ekipom i uvjeren sam da će s vremenom pokazati kvalitetu", rekao je Vukas pa komentirao činjenicu da Jakoliš igra na desnom boku iako je napadač:

"U sustavu 3-5-2 smo tražili od bekova da budu ofenzivni. Igrači tipa Jakoliš ili Juranović imaju moć pokrivati cijelu stranu i zato su igrali. Što se aktualnog trenutka tiče, ima masu slučajeva s igračima koji su se spustili na beka. Srna je bio desetka u veznom redu pa karijeru napravio na beku, Vrsaljko se također tamo spustio s krila... Mislim da Jakoliš na toj poziciji dosta može dati, a Todorović i on jedan drugoga moraju gurati naprijed."

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više