HAJDUK

Trener Hajduka: Postoji pametna, tiha manjina i glasna većina

Foto: Hajduk.hr

NAKON dva poraza kod Gorice uzdrmana je pozicija trenera Burića. Uprava mu je ukazala povjerenje, a na treneru je da što bolje pripremi momčad za utakmicu s Osijekom u nedjelju.

Uoči utakmice trener Burić izašao je pred medije na konferenciji za novinare.

 

 

Kako ste radili ovaj tjedan, kakva je atmosfera u momčadi?

Tjedan je bio težak, radili smo analize, vidjeli smo neke stvari koje ne bi trebali raditi. Sada smo se skupili, imamo veće mogućnosti što se tiče igrača. Mislim da smo protiv Osijeka u stanju postaviti ekipu koja može pobijediti. Nema Bulosa, Posavca i Bašića, ali svi ostali su tu. Razočarani smo porazima, žao nam je što nismo bolje reagirali, ali smo odlučni u svojim namjerama. Vidi se u svakodnevnom radu da momci žele tu pobjedu.

Tko će biti prvi vratar?

Znate neke informacije, Ljubić je potpisao novi ugovor, razmišljamo o tome. Izabrat ćemo najbolju opciju za momčad, više ne mogu reći.

Osijek je protiv Rijeke pokazao karakter, ali pod pritiskom su u problemu...

Osijek je puno investirao u momčad, kad vidite širinu kadra znate da imaju kvalitetu, imaju dobrih napadača, čak i na klupi. Mi smo vidjeli kako su protiv Rijeke dva igrača okrenula sve. Rijeka je imala svoje mogućnosti koje nije iskoristila. Mislim da nam je ta utakmica pokazala što protivnik može, ali mi smo spremni na sve. Imamo puno planova, nadam se da ćemo odabrati najbolji.

Poraz može donijeti dva ishoda, zacementirano drugo mjesto, ali i treći poraz u nizu.

Ja se koncentriram na ono što je u mojoj domeni. Mislim da je momčad dobro reagirala i naš jedini cilj je pobjeda.

Trener Osijeka traži pobjedu u, kako on kaže, „atmosferi linča“.

Ponavljam, to je kvalitetna momčad, a Osijek sigurno vidi svoju šansu. Čeka nas interesantna utakmica i gotovo sigurno neće završiti 0:0.

Juranović izvodi prekide, a nije se baš pokazao.

Naše jako oružje su prekidi, ali tajming je protiv Gorice bio loš, povratna lopta nije bila dobra. Ništa nam ne preostaje nego da se vratimo situacijama koje smo dobro radili dok se neki automatizmi ne pokrenu.

Zašto Bradarić nije kapetan?

On je kod nas tek došao, neki ljudi u klubu drže do toga što je bilo i da zadržimo te vrijednosti. Imamo dosta dobrih igrača koji mogu držati svlačionicu, Caktaš, Nejašmić, Jurić... Imamo više igrača koji se mogu iskazati kao vođe, momčad zbog toga može biti samo stabilnija. Juranović je kod nas startao s karijerom, on je „naš“, igra dobro i nije slučajno došao na Dalićev popis. Imamo jednu dobru hijerarhiju.

Zadnjih tjedana nositelji igre su podbacili, je li vrijeme za kadrovske promjene, recimo Teklić?

Svakodnevni trening ti olakšava donošenje odluka. Igrači na koje vi mislite dolaze u dosta dobrih situacija i to će doći opet. Samo je pitanje trenutka.

Podrška predsjednika Brbića se čini kao uvjetna, kao ultimatum. Koliko ste igrače sačuvali od te atmosfere i koja je poruka za navijače?

Moram fokusirati momčad samo na utakmicu i na teren. Što reći, oko nas je stalno nešto novo, nastojim što manje čitati i gledati sve to. Fokusiran sam samo na svoju domenu, više od toga ne mogu.

Navijači zamjeraju defenzivnu igru. Eduok, Bulos i Jakoliš su pojačanja, ali nisu spremni. Što možete izvući od njih?

Jradi nije bio sto posto spreman, Eduok nije mogao dvije utakmice zaredom od početka. Stanko Jurić i Hamza su odigrali dobro pa su bili nagrađeni za to. Glupo se opravdavati, ali krpamo se s onim što imamo. Moramo se nositi s tim i naći najbolje opcije. U ovom trenutku nemamo pravog napadača.

Nema nikakvih naznaka bunta u svlačionici, kako na to gledate i možete li igračima dati dodatni impuls?

Momci su tražili gol u Gorici. Razlika je između ne željeti i ne moći. Momcima se ne može predbaciti. U svlačionici su svi koncentrirani i jedva čekaju utakmicu. Postoji pozitivan naboj i tu energiju moramo prenijeti na teren.

Kako komentirate izjavu trenera Osijeka o atmosferi linča? Realno, više je gledatelja na Poljudu na dječjoj tribini, nego na većini stadiona u HNL-u.

Ja mislim da svaka momčad osjeti pravi ambijent na Poljudu. Svakome je to veliki doživljaj i svi igraju bolje utakmice upravo tu, ta atmosfera ih povuče. Razlika je igrati utakmice pred 500 i 15 tisuća ljudi. Ne bih volio da Osijek uživa u igri, ali oni koji dođu će uživati.

Jeste li za ili protiv uvođenja VAR-a?

Sigurno da sam za VAR.

Treći žuti prijeti šestorici igrača.

I zadnji put smo imali sličnu situaciju, ovo je samo repriza. Moramo se nositi s tim i izvući najbolje iz toga svega.

Možemo li okrenuti ovu priču s atmosferom linča i pozvati navijače na Poljud jer Hajduk je još uvijek drugi i na putu prema cilju?

Lijepo rečeno, pozivamo naše vjerne navijače da nas podrže. Mi ćemo dati sve od sebe, naš je cilj pobjeda i da zacementiramo to drugo mjesto. Moramo pokazati da smo kod kuće potpuno druga momčad. Ne razmišljam o porazu,velika nam je želja da pobijedimo. Toliko toga ti ne ide, ali kažeš sam sebi da trebaš raditi. I to će nam se vratiti. Da dobijemo utakmicu s 1:0, golom s 30 metara, mene bi razapeli.

Kako komentirate situaciju s Nikom Kovačem?

Teško je i doći na poziciju trenera Bayerna i to treba respektirati. Svi moramo biti ponosni i sretni što je Niko bio tu. Moraju izrasti novi naraštaji i igrača i trenera koji će voditi tako veliki klub. On je prije svega fenomenalan čovjek, ali čini se da su danas neke druge stvari bitnije. Rad nije toliko bitan, bitno je ne želim reći što. Da dobije drugu šansu, on bi opet osvojio duplu krunu. Ja se držim onoga što Niko kaže, poginuti ako treba, ali biti pravi nogometni trener. Želim dati ljudima ono što zaslužuju, a nisam tu da odlučujem o ostalim stvarima. Treba ostati pošten, svoj, iskren, s namjerom da napraviš pozitivne stvari. Postoji pametna, tiha manjina, a i glasna većina. Vidjet ćemo koja će pobijediti.

Rezultati by SofaScore

 

Pročitajte više