KORONAVIRUS U SPORTU

Trener Kopenhagena bijesan na UEFA-u: Ovo je bio jako, jako težak dan za igrače

Foto: EPA

OSMINA finala Europa lige igrala se sinoć, no svoje utakmice nisu odigrali Roma i Sevilla te Inter i Getafe.

Ostali parovi su svoje odigrali, a posebnu pozornost privukao je Stale Solbakken, trener Kopenhagena čija je momčad poražena 1:0 kod turskog Bašakšehirspora.

Zasmetalo mu je što se moralo igrati u jeku pandemije koronavirusa.

"Ova utakmica se nije trebala igrati! Ovo je bio jako, jako težak dan za igrače zbog razvoja situacije s koronavirusom kod kuće u Danskoj. Oni imaju žene i djecu, roditelje, djedove i bake na koje misle. Pod ovim okolnostima je impresivno da su izašli na teren i igrali kako su igrali. To dokazuje da imamo jaku volju i podršku unutar ekipe", rekao je pa nastavio:

"Proteklih nekoliko dana smo bili u kontaktu s UEFA-om i podijelili s njima naše stavove, želju da se utakmica otkaže. Čak smo razmišljali trebamo li uopće sudjelovati. Ali odluka da to ne napravimo bi vukla previše posljedica za ovakav turnir, sport i ekonomiju. To bi utjecalo na previše ljudi."

Trener danskog prvaka tu nije stao.

"Šokiran sam arogancijom UEFA-e, a postao sam još više ogorčen kada sam sišao u svlačionicu i kada mi je rečeno da se od sutra sve utakmice u Turskoj igraju bez publike. Zaista se nadam da će ovo dobiti epilog."

Pročitajte više