LIGA PRVAKA MLADIH

Trener mladog Dinama: Chelsea je najteži protivnik u najbolje vrijeme

Foto: Goran Stanzl / Pixsell

JUNIORI Dinama stigli su u London, gdje će u srijedu od 16 sati igrati četvrtfinalni dvoboj Lige prvaka za mlade protiv Chelseaja, koji je prošle sezone igrao u finalu natjecanja. Zagrepčani su u šesnaestini finala eliminirali moskovski Lokomotiv na penale, a potom i Liverpool na isti način u osmini finala.

>>> Tko su mladi dinamovci na čelu s vratarom koji rasturaju u Europi

>>> Juniore Dinama protiv Chelseaja na golu čeka hrvatski golman

>>> Tvorac "malog" Dinama: Čekat ću klupu prve momčadi i 20 godina ako treba

"Ono što je sigurno je da nam je to najzahtjevnije iskustvo, i to zato što nam je - sljedeće na redu. Dolazi nam najteži suparnik, ali u možda najbolje vrijeme. Uspješno smo počeli sezonu, uspješno putujemo kroz nju, imamo veliko samopouzdanje, ali u okvirima skromnosti. Znamo mi protiv koga igramo, Chelsea je u zadnje četiri godine dvaput osvojio Ligu prvaka mladih, jednom ih je u finalu pobijedila Barcelona… Takvo iskustvo im puno znači, a mi to moramo nadomjestiti s našom voljom i karakterom koji nas je, zapravo, i doveo ovdje", ističe trener Igor Jovićević.

Sama pomisao na polufinale ovakvog natjecanja stvara nevjerojatan motiv kod igrača. Jednostavno, Dinamovi klinci igraju još jednu povijesnu utakmicu.

"Nakon svega što smo dosad uspjeli napraviti ovo nam mora biti bonus, nagrada za uloženi trud. A kad se to sve zbroji, kad se taj trud spoji s individualnom kvalitetom koja se pretače u kolektivni duh, onda preskačemo i te velike prepreke. Doista, kad pogledamo unatrag, dojmljivo je koliko je velikih imena ostalo po putu. Evo, danas čitam španjolske medije, njihov juniorski prvak Atletico Madrid zapeo je na putu, a tu više nisu ni Tottenham, Benfica, PSG, Ajax… Mi smo među osam najboljih, moramo na to biti ponosni, ali istodobno i skromni, ponizni, pa ući u fajt s njima pa da vidimo kamo će nas odvesti naš karakter", jasan je Jovićević.

Njegova momčad vjeruje u sebe i nada se da bi ih Chelsea mogao podcijeniti.

"Svjesni smo mi da i oni razmišljaju o nama, kao i mi o njima, o njihovoj individualnoj kvaliteti, jer doista su sjajna momčad. Bio sam i na jednoj i drugoj strani, dakle i u velikim i u manjim klubovima, sad sam trener… Znam kako akteri doživljavaju suparnika u svakakvim situacijama. Nije to samo u stilu 'postojim jedino ja i nitko drugi'. Htio bih da nas podcijene, da nas ne dožive kao, recimo, Liverpool ili Barcelonu. Respektiramo ih, ali vjerujemo u sebe i s takvim gardom idemo u London", zaključuje. 

Pročitajte više