Trener Mrava Bajramović: Budućnost je moćna, ali sam uvjeren u našu pobjedu



NAKON sjajnog starta u sezonu i odlične izvedbe na gostovanju kod Bosne u Sarajevu, košarkaši KK Zagreba puni optimizma čekaju predstavljanje svojoj publici u Trnskom. U utorak stiže podgorička Budućnost, momčad koju trener Denis Bajramović izuzetno cijeni.

Mravi su spremni ove godine napraviti iskorak, a to se očekuje i s obzirom na odličnu momčad koju su okupili tijekom ljeta. Nakon gostujućeg uspjeha u otvarajućoj utakmici sezone, kod kuće žele omjer povisiti na 2-0.

"Protiv Bosne svi su odigrali mušku utakmicu, bilo je vrlo teško i s obzirom da je bila prva utakmica NLB lige, koja će ove godine biti vrlo neizvjesna. Borbe za pozicije hvataju se već sada, od nulte sekunde. Nadam se da ćemo nastaviti ovim putem", rekao je trener Denis Bajramović o otvarajućem susretu natjecanja.

U utorak Zagrebu dolazi Budućnost, kojoj je veliki podstrijek otvarajuća teška pobjeda protiv Crvene Zvezde.

"Budućnost je moćna momčad. Odlazak Bojovića, Micova, Maraša, Dašića bio im hendikep, no oni su to nadomjestili Jeretinom, Vitkovcem, Savovićem. Ostala im je jezgra momčadi, vrlo su kvalitetna ekipa, koja je dugo godina na okupu i ima istog trenera. Zadnjih godina su bili uspješni u ULEB kupu i NLB ligi, tako da ćemo imati posla protiv jedne čvrste i agresivne momčadi. Uvjerenja smo da ćemo im biti u stanju odgovoriti", pričao je Bajramović o Podgoričanima u superlativima, pa se okrenuo Zagrebu.


"Mi na svaku utakmicu gledamo kao na najvažniju. Prva nam je utakmica na domaćem terenu, dolazimo s gostujućom pobjedom i to nas nosi. Ne smijemo se zavarati, moramo biti budni i nadam se da ćemo pobijediti", dodao je trener Mrava, koji je dobro upoznat sa načinom igre Radonjićevih momaka.



"Čvrsta obrana, agresivna, na rubu faula. Oni ne letaju kao muhe bez glave, već im je ta agresivnost kontrolirana. Nisu izgubili poletnost. Imaju masu četvorki, dvije odlične petice. S tim pokretnim četvorkama mogu probiti puno rupa. Mi ih nismo dugo dobili, no tradicije su tu da se ruše".

Obzirom na primljenih 64 poena u Zetri, čini se da će zaštitni znak Zagreba ove sezone biti obrana, segment igre koji je lani znao biti problem.

"Na svakoj utakmici moramo dobro reagirati u oba pravca. Sve počinje od obrane i dobre tranzicije, rečeno onako školski... Išavši u Sarajevo na umu nam je bilo da ako ćemo igrati do primljenih 70-75 koševa, onda smo unutra. Napadački dio nije trebao biti problem i nije ni bio. Imali smo neke male crne rupice kad smo htjeli brzo završiti utakmicu kod +12. No uspjeli smo se vratiti i jako sam ponosan što smo primili samo 64 poena. Vjerujem da je tu bio presudan voljni moment. Dečki su zaista htjeli igrati obranu. Svako voli napadati i šutirati, a mi smo fizički dobri i uz takav stav ne trebamo se bojati", rekao je Bajramović, pa pričao o posljednjem pojačanju Nikši Prkačinu. On nije igrao u Sarajevu, no savjetodavno je pomagao cijelu utakmicu.

"Kad bude potrebno Prka će igrati, a koliko će to biti, to ćemo vidjeti. On bi mogao pomoći svakoj momčadi, sretni smo što ga imamo", rekao je Bajramović, te naglasio kako u prvoj utakmici nije bilo potrebe za njegovim ulaskom jer su Žorić i Tomić odlično obavljali posao.

Barać: Važno je da imamo pobjednički mentalitet

Zagreb će u sutrašnjoj utakmici domaćoj publici predstaviti nova pojačanja Pankracija Baraća i Antu Mašića. upitan da izdvoji nekoliko riječi o njima, Bajramović se našalio.

"Imam svašta toga lijepog za reći o njima, kad bi počeo ne bih mogao stati. Ja volim puno pričati, a njima treba nokte čupat da bi progovorili, takvi su, u takvoj nekoj sferi. Ne znam, probajte vi...", rekao je Bajramović, a Pankracije Barać izrazio zadovoljstvo što je stigao među Mrave.

"Došao sam ovdje da dam sve od sebe, mislim da smo respektabilna momčad, dobro pokrivena na svim pozicijama. Ja osobno u svaku utakmicu krećem razmišljajući o pobjedi, a mislim da je to stav cijele momčadi. Taj pobjednički mentalitet je važan", rekao je Barać, koji je bio važna karika u prvoj pobjedi u Mrava. Postigao je 12 poena, mahom u završnici kad je bilo najbitnije.

Bajramović još u momčad uklapa Antu Mašića, mladića koji je ponikao u Tomislavgradu, a prošle dvije sezone uspješno nastupao za Pivovarnu Laško. Prirodan pozicija tog 200 cm visokog igrača je nisko krilo, a trener Bajramović još čeka da mu da priliku u službenoj utakmici. Upitan da opiše svoje karakteristike, Mašić nije želio o sebi.

"Trener najbolje zna što ja mogu, najbolje da on kaže", skromno je rekao. No s obzirom na to kako ga je Bajramović ranije pohvalio, vjerujemo da će Mašić vrlo brzo pričati o sebi na parketu.

KK Zagreb ujedno je produžio ugovor sa sponzorom Metronetom, te je ovo četvrta sezona suradnje. Lijepu gestu klub je napravio i time što će u nedjelju odigrati humanitarnu utakmicu u Vukovaru protiv KK Vukovara.Prihod će biti namijenjen radu škole košarke Vukovar. Utakmicu će igrati na povratku iz Beograda, gdje u subotu gostuju kod Crvene Zvezde.

Pročitajte više