Trener Osijeka ljut na suce nakon poraza

Foto: Pixsell

OSIJEK je u prvoj utakmici drugog pretkola Europa lige u Gradskom vrtu pred sedam tisuća gledatelja izgubio protiv Glasgow Rangersa pogotkom Morelosa u 18. minuti ogleda. 

>> OSIJEK - RANGERS 0:1 Osječani promašivali, Škoti se provukli

Bolji je dojam ostavio Osijek. Konstantno je pritiskao i napadao. Međutim, sekunda neopreznosti u 18. minuti bila je dovoljna za nezasluženi poraz.

"Možda nisam objektivan jer sam još vruć nakon utakmice, ali čini mi se kako smo doživjeli nezasluženi poraz. Rangersima smo poklonili jednu situaciju iz koje su zabili gol, a mi dotada svoje tri prigode nismo iskoristili. U drugom smo poluvremenu bili apsolutno dominantna momčad. Stisnuli smo ih, a oni praktički nisu izašli sa svoje polovice. Trebali smo s više vjere u svoje mogućnosti ući u prvo poluvrijeme, nismo bili dovoljno odlučni u prvih 45 minuta. U nastavku smo bili življi, samo nam je falio gol", izjavio je razočarani Osijekov trener Zoran Zekić.

Ipak, pred uzvrat u Glasgowu za tjedan dana (2. kolovoza), opravdano tinjaju optimizam i nada. Osijek je dokazao kako je konkurentan, ako ne i bolji od škotskog diva.

"Nedostajalo nam je malo mirnoće i pameti u završnici. Nismo uspjeli napraviti taj zadnji korak. Međutim, nećemo se predati. Sada se okrećemo Hajduku, a onda idemo u Glasgow odigrati mušku utakmicu. Tamo će biti teže. Čekat će nas 60 tisuća ljudi, ali to nam predstavlja dodatni motiv i izazov. Sada ćemo se posložiti pa ćemo u uzvratu biti i pametniji. Ništa ne mogu prigovoriti igračima, dali su sve od sebe", izjavio je Zoran Zekić i obrušio se na poljsku sudačku delegaciju predvođenu glavnim arbitrom Pawelom Gilom:

"Suci su sudili kao da im se ne da... Nije mi običaj ovo govoriti, ali možda je to u Poljskoj tako. Pa ukrali su nam 20 minuta!"

Pročitajte više