POLUFINALE HRVATSKOG KUPA

Trener Osijeka: Samo na jedan način možemo parirati Dinamu

Foto: Pixsell

OSIJEK i Dinamo u utorak od 18 sati na stadionu Maksimir igraju polufinalnu utakmicu Hrvatskog nogometnog kupa.

Slavonci iz Gradskog vrta u najzahtjevniju utakmicu od proljetnog dijela sezone ulaze šokirani porazom u Puli od Istre 1961.

No trener Bijelo-plavih Dino Skender ističe da svaka nogometna utakmica sa sobom nosi neke svoje izazove i moguća iznenađenja. Jedno takvo Osječani će zasigurno tražiti protiv Modrih na putu do finala.

Bjelica uoči svog Osijeka: Profesionalac sam, pobijedit ću emocije

"Ne smijemo krenuti naglavačke i ludovati od početka utakmice. Dinamo je moćan i za europske, a ne samo hrvatske prilike i kaznit će i najmanju pogrešku, u svakom trenutku kažnjava najmanju pukotinu. Druga stvar,protiv Slaven Belupa su odmarali prvu jedanaestoricu koja će se suprotstaviti nama, u Koprivnici su igrali s drugih 11 igrača. Očekujem da će igrati onih 11 , koji su igrali protiv Istre", započeo je Skender presicu za javnost.

"Baciti se na glavu"

Osijek je dvaput u povijesti igrao finale kupa. 1999. kada su ga i osvojili protiv Cibalije i 2012. godine kada su u dvije utakmice izgubili upravo od Dinama.

"Mi nećemo kalkulirati, od sutra pa do kraja sezone svaki susret ulazimo s najjačim snagama. Sve karte dajemo na Kup", istaknuo je Skender pa objasnio i kako misli srušiti Modre:

"Postaviti defenzivni blok. Ako ćemo se previše otvarati, to će biti itekako opasno za nas. Pokušat ćemo s čvrstim blokom umiriti protivnika i onemogućiti ih da nam naprave pritisak. Cilj što je što duže biti čvrst i ne dozvoliti im da uđu u šansu. Ako do poluvremena izdržimo bez golova, u nastavku će nam šanse rasti. Moramo se bacati na glavu kako bismo parirali Dinamu", podvukao je trener Bijelo-plavih.

Pročitajte više