RUKOMET

Trener PPD-a: Zaslužili smo naslov prvaka Hrvatske

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell

RUKOMETAŠI Prvog plinarskog društva Zagreb po 30. put su postali prvaci Hrvatske nakon što su u Našicama pobijedili Nexe 26:24 i u međusobnim susretima osvojili šest bodova potrebnih za titulu. Podsjetimo, izmijenjenim sustavom natjecanja prvak Hrvatske postala je ona ekipa koja je prva stigla do šest osvojenih bodova.

Nexe i PPD su prvi put ove sezone igrali 26. ožujka u Našicama, a slavili su domaćini 30:29 nanijevši Zagrebu prvi poraz u prvenstvu u 15 godina. Zagrepčani su uzvratili s 25:16 početkom svibnja, a 21. svibnja pobjedom 31:26 u Kutiji šibica stigli do vodstva 4:2 u bodovima. Aktualni hrvatski prvak iskoristio je prvu meč loptu i današnjom pobjedom 26:24 stigao do šest potrebnih bodova.

"Ova titula je apsolutno zaslužena, bila je ovo četvrta pobjeda u nizu protiv Nexea. Utakmicu smo kontrolirali od prve do 50. minute, imali smo šest razlike i napad za +7. Tada je došlo do malo opuštanja u paklenoj i vrućoj atmosferi. Ne sjećam se kada sam zadnji put sudjelovao u ovakvom ambijentu od navijanja i temperature," kazao je trener pobjedničkog sastava Ivica Obrvan.

Pročitajte više