TRANSFERI

Trener PSG-a: Ne spavam čekajući pojačanja

Foto: Getty Images / Guliver Image

ŠOKANTNO ispadanje kod kuće od Guingampa (1:2) u francuskom Liga kupu uzdrmalo je PSG. Točnije, njegovog trenera Thomasa Tuchela. Njegova momčad ima 13 bodova više i dvije utakmice manje od prvog pratitelja Lillea u prvenstvu. Međutim, ekipu s Parka prinčeva u veljači čeka preporođeni Manchester United u osmini finala Lige prvaka, a Tuchel zna što klub mora napraviti kako bi spreman dočekao te dvoboje.

Kupovati u prijelaznom roku iako imaju zvjezdanu momčad.

"Ništa ne mogu uzeti zdravo za gotovo. Ne mogu mirno spavati dok ne dovedemo pojačanja. U klubu znaju moja razmišljanja i uvjeravaju me da će netko doći. Sve dok se to ne dogodi, ne mogu biti miran", rekao je Tuchel čija momčad vrijedi 899,6 milijuna eura.

Njemački trener je već po dolasku rekao da PSG-u treba jedan veznjak, ali pojačanje na toj poziciji nije stiglo tijekom ljeta pa Marquinhos često igra zadnjeg veznjaka. U Parizu prate i pokušavaju dovesti Allana iz Napolija, ali talijanski klub za sada odbija bilo kakav razgovor oko transfera. Pokušavali su i s Rakitićem, ali su takav scenarij odbili hrvatski reprezentativac i Barcelona. 

Od veznjaka u momčadi Tuchel ima Talija Verrattija, Rabiota koji sigurno odlazi na ljeto, veterana Lassa Diarru te mlade Nkunkua, Bernedea i Adlija, s tim što Di Maria često igra u sredini jer se naprijed ne može izboriti za poziciju s Mbappéom i Neymarom. 

Pročitajte više