FRANCUSKA LIGA

Trener PSG-a: Neymar je 100 posto s nama. Uostalom, nema izbora

Foto: EPA

PSG je sinoć s teškoga gostovanja u Lyonu u 6. kolu francuske lige odnio sva tri boda zahvaljujući Neymaru koji je u 87. minuti postigao jedini gol na utakmici.

To je druga uzastopna pobjeda Parižana 1:0 u kojoj je Neymar bio jedini strijelac. Isti rasplet odvio se osam dana ranije protiv Strasbourga u prvoj Brazilčevoj ovosezonskoj utakmici za PSG, kad je zabio u drugoj minuti sudačke nadoknade. Prije završetka prijelaznog roka prvo nije igrao zbog suspenzije, a zatim zbog nespremnosti, odnosno potencijalnog odlaska iz kluba.

Trener Thomas Tuchel na sve je strane hvalio svojeg napadača koji je po svaku cijenu želio napustiti Pariz i vratiti se u Barcelonu. Ta je epizoda, kaže, sad iza njega.

"Nema izbora nego biti sto posto 'unutra'. Pa pod ugovorom je, zar ne? On je 100 posto s nama, 100 posto je u momčadi. Smije se, šali se i pouzdan je, druži se sa suigračima, što je normalno i što je potrebno", rekao je Tuchel nakon utakmice.

Tuchel je zadovoljan njegovom izvedbom s obzirom na to da još nije potpuno spreman.

"Ovo mu je bila treća utakmica u posljednja četiri mjeseca. Bit će bolji, još se mora popraviti fizički. Utakmice i ovakvi odlučujući golovi svakako pomažu u tome. On je uvijek odlučan, kreativan i uvijek gleda prema naprijed. Zato je tu, to očekujem i zahtijevam od njega."

I Neymarovi suigrači su sa svijetom podijelili svoje divljenje Brazilcem i čine sve kako bi se u klubu osjećao što omiljenije.

"Naša zvijezda spasila nas je smrti ovim golom", slikovito je rekao Marquinhos, a kapetan Thiago Silva, koji je na dan utakmice proslavio 35. rođendan, priznao je da mu uopće nije jasno kako je Neymar zabio.

"Njegov potez je presudio. Uopće nisam shvatio što je učinio. Mnogi će reći da ga je branič pustio da se okrene, ali nije to bilo lako izvesti. On i Mbappe na treninzima rade nevjerojatne stvari i sad smo od jedne takve profitirali."

PSG je nakon ove pobjede sam na vrhu francuskog prvenstva s 15 bodova nakon šest kola, a Lyon je deveti s osam bodova.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više