Trener Rudeša: Vodio sam Cro Copa u Cibaliji. Jedini problem je bio obući ga

Foto: Slavko Midzor/Josip Regovic/PIXSELL

MIRKO FILIPOVIĆ je karijeru završio kao jedan od najboljih MMA boraca i kikboksača u povijesti. No, svoju megapopularnost je stekao i izletima izvan svoje profesije pa se tako okušao u snimanju filmova, ali i u igranju nogometa. Tako je 2004. godine dobio šansu zaigrati za vinkovačku Cibaliju, klub koji se tad borio za povratak u prvu ligu. Zaigrao je u pobjedi protiv Novalje u kojoj je njegova momčad slavila s 4:0, a pred sam kraj utakmice u igru ga je uveo današnji trener Rudeša Davor Mladina.

On je za Denis Podcast opisao to iskustvo. "Tad je on bio vrlo aktualan, bio je megapopularan i imao je sjajne rezultate. On je krasan čovjek, znali smo se otprije iz Privlake, a ja sam se oženio u Vinkovcima. On je jednom tako izrazio želju da bi zaigrao, a ja sam mu rekao da ga najprije moram vidjeti", rekao je Mladina.

"Vidjelo se na revijalnim utakmicama da zbilja ima nešto. Konzultirao sam se s upravom, bilo je to nešto slično kao priča s Hajdukom i Ivaniševićem. Imali smo komfornu situaciju za ulazak u prvu ligu i odlučili smo probati. On je skoro imao asistenciju u Novalji. Jedini problem je bio obući ga. Sve se tražilo u XXL veličini, a naše štucne nisu mogle podnijeti njegove listove", zaključio je.

Pročitajte više