Trener Southamptona: S Ćaleta-Carom sam bio brutalno iskren

Foto: EPA

TRENER Southamptona Ruben Selles, kojeg je klub potvrdio kao konačnog nasljednika Nathana Jonesa, govorio je o hrvatskom braniču Duji Ćaleta-Caru (26) na konferenciji za medije uoči današnje utakmice s Leedsom u 25. kolu Premier lige. "Bio sam brutalno iskren s Dujom, kao što sam bio i s ostalim igračima. Razgovarali smo oči u oči. Duje je imao fantastičan tjedan na treninzima i ponosan sam na način kojim radi", rekao je 39-godišnji španjolski stručnjak.

Podsjetimo, Ćaleta-Car je prošlo ljeto došao u Southampton iz Marseillea za, prema Transfermarktu, osam milijuna eura. Bio je starter u sedam od mogućih 14 prvenstvenih utakmica kod bivšeg trenera Jonesa, dok je u natjecanjima kupa od sedam utakmica počeo četiri. 

Međutim, u zadnjih mjesec dana nije bio u momčadi - bilo da je prebačen u rezervni, U-23 sastav Southamptona ili na tribine. "Oršić i Ćaleta-Car ne igraju jer je to moja odluka. Drugi su ispred njih", izjavio je tada trener Jones. Ostaje za vidjeti kakav će status imati kod Sellesa. Ćaleta-Car sa Southamptonom ima ugovor do 2026. godine.

Pročitajte više