NBA

Trener Sunsa o Šariću: Moram biti političar s jedne i majka s druge strane

Foto: Getty Images

DARIO ŠARIĆ ugradio je 23 poena, šest skokova te po jednu asistenciju i blokadu u sedmu pobjedu Phoenix Sunsa ove sezone. Sunsi su kao domaćini svladali Atlantu 128:112, a Šarić je odigrao najbolju utakmicu od dolaska u Phoenix. 

Šarić je na parketu proveo oko 30 minuta šutirajući iz igre 9/12, a za tricu 3/5. Najefikasniji igrač Sunsa bio je Kelly Oubre Jr. s 30 poena, dok je Devin Booker ubacio 27.

"Mislim da je Dario igrač koji je jako važan za nas. Donosi prave odluke, može pogoditi izvana i učinkovit je", rekao je trener Sunsa Monty Williams pa dodao:

"Moram naći načina kako da Šarić dođe do lopte, kako da ona bude kod Devina, kako da je ima i Ricky. Moram biti političar s jedne i majka s druge strane. Pokušavam ih sve zadovoljiti i zato mi se sviđa kad igramo s puno dodavanja jer tako svatko ima loptu u rukama."

Način na koji Sunsi u posljednje vrijeme igraju sviđa se i Devinu Bookeru, najvećoj zvijezdi momčadi.

"Svaka čast treneru Montyju, trenerskoj ekipi i svim igračima koji su prihvatili ovaj sistem u kojem svi dijelimo loptu. Izgleda dobro kad tako igramo. Kad zastranimo, onda se počinjemo mučiti u napadu", rekao je Booker.

 

Pročitajte više