Trener Unicaje oduševljen Perićem: "Bio sam skeptičan, ali radom je zaslužio mjesto u momčadi"

NAKON godine i po dana hrvatski se 26-godišnji krilni košarkaš Hrvoje Perić napokon može smatrati punopravnim članom Unicaje iz Malage.

Za španjolski je klub nakon pregovorne trakavice Perić potpisao u ljeto 2010. godine napustivši Zadar. Prošlu je sezonu odradio na kaljenju u talijanskom Benettonu, da bi ovog ljeta stigao u Malagu.

Tamo ga, nije tajna, trener Chus Mateo nije dočekao kao pojačanje. Sumnjao je u Hrvatove vrijednosti i namjeravao ga je ponovno proslijediti na posudbu u jedan od talijanskih klubova. No, to se nije dogodilo i Perić je ostao raditi pod trenerom koji mu je otvoreno dao do znanja da ne računa s njim.

U posljednje je vrijeme rođeni Dubrovčanin, nekad vrlo obećavajuće krilo KK Splita, izborio status. Igra redovito i igra dobro.

"Perić s nama ima ugovor, profesionalac je koji je napornim radom izborio priliku u po njega vrlo nepovoljnim okolnostima", reko je Chus Mateo.

Prošle je nedjelje u pobjedi svoje momčadi protiv Valladolida Perić sudjelovao s all-round učinkom od sedam poena, šest skokova, četiri asistencije i tri osvojene lopte. U španjolskoj je ACB ligi ove sezone na sjajnom šutu za dva poena od 13-17.

"Isprva sam bio skeptičan, ali Perić u posljednje vrijeme igra vrlo dobro. Svaki dan radi sve bolje i zaradio je svoje mjesto u momčadi. Moram mu čestitati jer me svojim zalaganjem razuvjerio. Svo je to vrijeme bio primjer drugim košarkašima", dodao je trener kluba koji danas u dvoboju četvrtog kola B-skupine Eurolige na svom parketu dočekuje KK Zagreb.

Pročitajte više