NEREDI U JAZINAMA

Trener Zadra: Podrška navijačima? Oni su išli prsima na bajunetu

ZADAR je u subotu ugostio riječko Škrljevo u sklopu 21. kola HT Premijer lige u Jazinama.

Trebao je to biti veliki povratak u kultnu zadarsku dvoranu nakon 11 godina, a pretvorio se u horor prepun navijačkog divljanja i sukob između Tornada i policije.

Utakmica je prekinuta na pola sata, koliko je trajalo policijsko pražnjenje istočne tribine na kojoj je bilo 350 pristalica Tornada.

"Što se tiče prekida, okupili smo se i zaista je bilo ružno sve to pratiti i zato sam donio odluku da povučem momčad u svlačionicu, dok se sve raščisti, vezano uz postupke represivnog aparata, da se rasprši dim i da se razmisli o mogućim sankcijama", komentirao je Ante Nazor navijačko divljanje u Jazinama.

"Odlazak u svlačionicu bio je naš odgovor na sve"

Do prekida je došlo nakon samo 11 sekundi zbog bakljade navijača i bacanja papira na teren. Trener Zadra objasnio je što misli o svemu.

"Mi smo sportaši i morali smo se vratiti. Na pitanje je li odlazak bio u neku ruku podrška navijačima, onda mogu kazati da je to bio naš odgovor na sve, jer, karikiram, da me netko ne bi krivo shvatio, išli su prsima na bajunetu", dodao je.

Nastavljenu utakmicu Zadar je okončao pobjedom.

"Bila je posebna emocija igrati u Jazinama i sigurno da nam je trebao dodatni impuls nakon povratka na parket nakon što smo se povukli s terena. Igračima skidam kapu jer su imali fokus i koncentraciju na igru, jer ispred sebe smo imali momčad koja je nadomak jednog europskog trofeja", podvukao je Nazor.

"Za ovo nema mjesta na sportskim terenima"

Trener Škrljeva Damir Rajković oštro je osudio navijačko divljanje u Jazinama.

"Žao mi je zbog ekscesa koji nije primjeren sportskim terenima jer smo očekivali dobru atmosferu i zato je ostala gorčina", rekao je Rajković.

Iskusni košarkaš Zadra Luka Žorić sjetio se i gorih iskustava od ovakvog prekida.

"Odigrali smo muški u obrani, od toga je krenulo sve dobro, otišli smo na dvadeset plus i onda spustili nogu s gasa, a moglo je biti više da nam je trebalo. Mi smo mislima već u utakmici protiv MZT-a! Ja sam sportaš i ne mogu komentirati takve stvari vezane uz događanja i bilo bi suludo govoriti o tome. U životu sam doživio, istina, dosta toga, u jednom prigodi suparnik nije došao na osmu utakmicu u doigravanju", dodao je bivši reprezentativac Hrvatske.

Pročitajte više