TRENIRAO NAKON 18 MJESECI Cazorla zaliječio ozljedu zbog koje mu je prijetio prekid karijere

Foto: Getty Images 

ARSENALOV veznjak Santi Cazorla (33) priključio se trenažnom procesu nakon jednoipolgodišnjeg odsustva. Nekadašnji standardni španjolski reprezentativac protiv Ludogoretsa 19. listopada 2016. godine u grupnoj fazi Lige prvaka ozlijedio je Ahilovu tetivu.
 
 
Nakon ozljede ubrzo je bio podvrgnut rutinskoj operaciji, no rana se zakomplicirala jer je infekcija prešla u gangrenu. Liječnici su razmatrali opciju da mu amputiraju nogu jer je oštećenje tkiva bilo opasno po život.
 
"Često se pitam vrijedi li nastaviti borbu za povratak nogometu. Postoje razdoblja kada pomišljam na predaju, ali i dalje se nadam kako ću se povratiti na razinu prije ozljede", svojevremeno je izjavio Santi Cazorla.
 
Ipak, nakon 80 tjedana neizvjesne rehabilitacije koja mu je drastično smanjila tržišnu vrijednost, Santi Cazorla nadvladao je strahove te je zaliječio leziju zbog koje je razmišljao o prijevremenom karijernom prekidu.
 
Aktualni šestogodišnji ugovor Santija Cazorle s Arsenalom valjan je do 30. lipnja 2018. godine. Vodstvo londonskog kluba u prošlosti je najavljivalo produljenje suradnje.
 
Omaleni veznjak zavidne tehnike višegodišnji ugovor s Arsenalom parafirao je u kolovozu 2012. godine nakon transfera iz Malage vrijednog 19 milijuna eura. Za engleski klub odigrao je 180 utakmica, zabio 28 i asistirao 49 pogodaka. 
 
Osim za Malagu, nastupao je i za Villarreal te Recreativo Huelvu. Za španjolsku reprezentaciju, za koju je debitirao 2008. godine, ubilježio je 78 nastupa i 14 zgoditaka. 
 
 

Pročitajte više