Tri debitanta u NBA All-Star utakmici. Evo tko je sve upao među pričuve

Foto: Profimedia

NAKON što su prošlog tjedna objavljena imena startera za nadolazeću All-Star utakmicu u Indianapolisu, NBA liga otkrila je i kojih će 14 igrača sudjelovati kao pričuve, a među njima su i trojica debitanata. Prvi put će na reviji najvećih zvijezda sudjelovati Jalen Brunson iz New York Knicksa, Tyrese Maxey iz Philadelphia 76ersa i vladajući rookie godine Paolo Banchero iz Orlando Magica.

Među rezerve na Istoku izabran je i Julius Randle iz Knicksa, ali on bi zbog ozljede lako mogao propustiti utakmicu koja se igra 18. veljače, baš kao i aktualni MVP Joel Embiid, koji je izabran u petorku, ali je sinoć objavljeno da mu je ozljeda koljena teža nego što se mislilo.

Bam Adebayo iz Miamija, Jaylen Brown iz Bostona i Donovan Mitchell iz Clevelanda upotpunjuju popis rezervi na Istoku, na koji nisu upali Scottie Barnes iz Toronta i Trae Young iz Atlante.

Na Zapadu najkontroverzniji odabir Davisa

Popis pričuva na Zapadu izazvao je puno više kontroverzi, posebno zbog Anthonyja Davisa, koji će se pridružiti starteru LeBronu Jamesu kao drugi predstavnik LA Lakersa, iako je njihova momčad tek deveta u konferenciji. S druge strane, nema ni jednog igrača petoplasiranih Sacramento Kingsa, iako su i Domantas Sabonis i De'Aaron Fox zaslužili ozbiljno razmatranje.

Preostala mjesta popunit će Stephen Curry iz Golden Statea, Devin Booker iz Phoenixa, Kawhi Leonard i Paul George iz LA Clippersa te Anthony Edwards i Karl-Anthony Towns iz Minnesote, vodeće momčadi Zapada. Osim dvojca iz Kingsa, najviše se zakinutim može smatrati mladi centar Houstona Alperen Sengun.

All-Star vikend održava se u Indianapolisu od 16. do 18. veljače, a uz utakmicu mladih zvijezda u petak te standardna natjecanja u vještinama, tricama i zakucavanjima u subotu, ovaj put održat će se i poseban tricaški okršaj Stephena Curryja i WNBA superzvijezde Sabrine Ionescu.

Pročitajte više