Tri hrvatska reprezentativca propustila trening uoči osmine finala SP-a

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija u ponedjeljak u 16 sati igra protiv Japana u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Momčad izbornika Zlatka Dalića odrađuje posljednje treninge te im slijede analize Japana, o čemu su na konferenciji za medije govorili Lovro Majer i Josip Juranović.

Glasnogovornik Hrvatskog nogometnog saveza Tomislav Pacak rekao je kako je Majer došao na presicu umjesto Borne Sose, koji je na savjet liječnika propustio današnji trening zbog iscrpljenosti, pa tako nije došao ni odgovarati na novinarska pitanja. Međutim, to ne znači da neće biti spreman za utakmicu osmine finala.

Podsjetimo, Sosa je odigrao sve tri utakmice grupne faze za Hrvatsku na mjestu lijevog beka. Izbornik Zlatko Dalić na toj poziciji može računati i na Bornu Barišića, koji je donedavno bio član početne postave.

Sosa, Jakić i Ivušić osjetili probleme

Mediji pišu kako su, uz Sosu, poteškoće osjetila još dva igrača - Kristijan Jakić i Ivica Ivušić. Izbornik je nakon utakmice s Belgijom (0:0) spomenuo kako Jakić ima problem s manjom ozljedom. Član Eintracht Frankfurta stoga je danas trenirao odvojeno.

Ivušić je, pak, drugi vratar iza Dominika Livakovića te će teško, osim u slučaju ozljede dinamovca, dobiti minutažu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Osjetio je problem koji ga, ipak, ne bi trebao izbaciti iz momčadi za Japan.

"Puno je utakmica u kratkom roku, ali radimo ono što volimo. No, svi su umorni, nemamo ni pravo govoriti da smo umorni. Ne, nismo umorni i to ćemo pokazati. Sve će biti dobro", poručio je Majer na današnjoj konferenciji za medije.

 

Pročitajte više