Tri scenarija kako protiv Engleske

Montaža Index

HRVATSKA nogometna reprezentacija u petak će na praznoj Rujevici igrati utakmicu drugog kola Lige nacija protiv Engleske. Reprezentacija se danas okupila, a izbornik Zlatko Dalić odradio je i prvu presicu.

Premda do petka ima još dovoljno vremena, Dalića muče problemi s ozljedama nekih važnih igrača i izgleda da će upravo zdravstveni problemi hrvatskih reprezentativaca odrediti sastav s kojim će Dalić krenuti u bitku s Engleskom.

"Brozović je ozlijeđen, Barišić ima rupturu mišića, Santini posjekotinu, vidjet ćemo kako će reagirati koljeno Šime Vrsaljka, a Lovre Kalinić mora na dodatni pregled pa ćemo vidjeti što je s njim. Ako on ne bude mogao, zvat ću sigurno Slugu iz Rijeke", rekao je Zlatko Dalić, koji je nadodao da i dalje nije odustao od ideje gdje bi Marko Rog igrao na poziciji desnog beka. U međuvremenu, iz HNS-a stigla je i potvrda da je Dalić za dvoboje s Engleskom i Jordanom poslao poziv i Karlu Bartolecu, klasičnom desnom beku, bivšem igraču Lokomotive, a danas članu danskog Nordsjællanda. Tako da bi čak i on mogao dobiti šansu.

Oporave li se Vrsaljko, Kalinić i Barišić do petka, sigurno je da će započeti utakmicu, no u slučaju da njih dvojica ne budu na dispoziciji, bit će zanimljivo vidjeti sastav s kojim će Hrvatska krenuti na polufinalista SP-a u Rusiji.

Nekako je logična alternativa za Vrsaljka Tin Jedvaj, no njegove igre u klubu i u reprezentacije nisu uvjerile izbornika da je on to sposoban na pravi način odraditi, pa bi lako opet na tom mjestu mogli vidjeti Marka Roga, premda taj eksperiment protiv Španjolske nije uspio.  Josip Pivarić će na lijevog beka ne oporavi li se Barišić, a Dominik Livaković bi mogao na vrata umjesto ozlijeđenog Kalinića. Da je ozljeda Lovre Kalinića nije bezazlena, Dalić je potvrdio najavom da bi Simon Sluga mogao dobiti reprezentativni poziv.

Badelj će gotovo sigurno uskočiti u kopačke Marcela Brozovića, a Andrej Kramarić bi trebao biti isturen naprijed.. Također, nije nemoguće ni da Kramarić i Rebić zamijene pozicije, pa da Krama ode na krilu, a Ante u špicu.

Ozljeda Šime Vrsaljka otvara i treću mogućnost. Da Vida ode na bok, a Matej Mitrović u partnerstvo s Lovrenom u sredini obrane. 


OPCIJA PRVA:

Kalinić, Vrsaljko, Barišić, Lovren, Vida, Badelj, Modrić, Rakitić, Perišić, Kramarić, Rebić

OPCIJA DRUGA:

Livaković, Rog, Pivarić, Lovren, Vida, Badelj, Modrić, Rakitić, Perišić, Rebić, Kramarić

OPCIJA TRI: 

Livaković, Vida, Pivarić, Lovren, Mitrović, Badelj, Rakitić, Perišić, Rebić, Kramarić

Pročitajte više