Osam stvari koje mora znati svaki ljubitelj rukometa uoči četvrtfinala Svjetskog prvenstva

Foto: Hina

HRVATSKA rukometna reprezentacija pokušat će se protiv Španjolske kvalificirati među četiri najbolje svjetske reprezentacije, a tamo će se naći i bolji iz ogleda Francuske i Švedske, Slovenije i Katara te Mađarske i Norveške. U turniru je ostalo još osam reprezentacija, a mi vam donosimo osam zanimljivih detalja koje svaki ljubitelj rukometa mora znati uoči današnjih utakmica.
Tri igračka prvaka još su u turniru
 
Aktualni svjetski prvaci Francuzi na klupi imaju dva igračka svjetska prvaka, Guillaumea Gillea i Didera Dinarta, a među izbornicima ostalih četvrtfinalista je još jedan osvajač ovog trofeja u igračkim danima. 
 
Riječ je o slovenskom izborniku i bivšem treneru RK Zagreba Veselinu Vujoviću koji je taj naslov podigao u dresu jugoslavenske reprezentacije 1986. godine.
Tri španjolska izbornika

No čini se kako su najbolji stručnjaci na ovom Mundijalu Španjolci, jednostavno zato što ih je najviše ostalo među osam najboljih, Ribera je na klupi furije roje, Sabate je izbornik Mađarske, a Rivera Katara.

Francuzi i Španjolci jedini preostali pobjednici skupina

Najbolje zasad ide domaćinima Francuzima i našim suparnicima Španjolcima jer su samo te dvije reprezentacije neporažene na turniru, a imaju šest pobjeda iz šest utakmica.

Tri polufinalista iz Rija već su doma

Na minulim Olimpijskim igrama u Riju zlatnu medalju osvojili su Danci koji su izletjeli u osmini finala od Mađarske, a za broncu su se borili Nijemci i Poljaci koji će također ostatak SP-a pogledati na TV-u.

Od trojice islandskih stratega ostao samo jedan

Islanđani su također imali trojicu trenera na ovom SP-u, ali na turniru je preostao samo jedan, švedski izbornik Kristian Andresson.

Katar opet jedina neeuropska reprezentacija u četvrtini

Baš kao i na prošlom Svjetskom prvenstvu, Katar je ostao jedina neeuropska reprezentacija među osam najboljih.

Samo jedan izbornik s naslovom

Među osmoricom trenera koji su dogurali do četvrtfinala samo je jedan osvojio naslov kao trener, Valero Rivera na klupi Španjolske prije četiri godine.

Norveška prvi put u četvrtfinalu

Norvežani će debitirati među osam najboljih reprezentacija svijeta, a današnji ogled s Mađarima bit će im prvi u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva.

Pročitajte više