Trofejni Hrvat: "Bio sam teški alkoholičar. Tri puta sam bio na liječenju"

Foto: Facebook

VARAŽDINAC Emil Milihram (36) prije nekoliko dana šesti put postao je europski prvak u kanuu. U domovinu se iz Rusije vratio s kolegama Igorom Gojićem, Ivanom Tolićem i Lukom Obadićem, koji su također osvojili medalje, a onda je šokirao okupljene novinare.

''Nestao sam sa sportske scene 2016. godine jer sam imao određenih zdravstvenih problema, pa sam odlučio da ne krećem dalje dok se ne poslože kockice. Koji problemi? Zeznuta stvar je to. Ovisnost o alkoholu'', kazao je Milihram pred šokiranim novinarima pa je nastavio svoju priču:

''Imao sam jako puno problema, posrtanja i padova pa dizanja, nikako nisam mogao uhvatiti priključak sa stvarnošću, prelomiti neke stvari. Iza mene su tri bolnička liječenja od alkoholizma.''

Sport ga je izvukao.

''Spasio me, definitivno. Ne usuđujem se ni razmišljati što bi bilo sa mnom da nije bilo sporta. No najvažnije je bilo prelomiti to u glavi. Zato bih htio da ova moja medalja posluži mladim ljudima koji se bore s bilo kakvom ovisnošću da vide kako je izlaz moguć", rekao je Emil pa je dodao da nije imao nikakvu podršku:

''Sam sam to gurao i tako je najbolje. Sam se doveo u tu situaciju, sam sam se morao i izvući. Kad sam već došao do ruba.''

Pročitajte više