ANDY GORAM

Trofejnom golmanu Rangersa liječnici daju još šest mjeseci života

Foto: Profimedia

NEKADAŠNJEM golmanu Rangersa i škotske reprezentacije Andyju Goramu dijagnosticirana je teška bolest. Liječnici mu prognoziraju još šest mjeseci života, otkrio je sam u razgovoru za Daily Record, priznavši da je ignorirao početne simptome bolesti koja je sad u termalnoj fazi.

"Borit ću se kao što se nikad nisam borio. Mislio sam da imam jake probavne smetnje, a tjednima kasnije situacija je bila još gora. Kao da mi se zablokirao probavni put. Sve što bih pojeo ili popio kao da bi došlo na pola puta do želuca prije no što sam to morao povratiti", rekao je 58-godišnjak koji je slavio pet naslova u škotskom prvenstvu, ali i naslov u Premier ligi kao vratar Manchester Uniteda.

Goramu je dijagnosticiran rak jednjaka 4. stupnja koji je metastazirao na jetru i desno plućno krilo, a zahvatio je i kralješke i rebra. Odbio je kemoterapiju.

"Riječ 'neoperabilno' me je slomila. Znao sam da se želim boriti. Specijalist mi je rekao da mi kemoterapija može produljiti život za tri mjeseca, a bez nje da mi ih je preostalo šest. Liječnik mi je rekao da uživam u svakodnevnom životu. Bol je podnošljiva. I dalje mogu vidjeti prijatelje koje želim i biti svoj. Bit ću tu koliko mogu. Jedina razlika je u tome što sat na bombi otkucava", rekao je.

Pročitajte više