DAVIS CUP

Troicki istaknuo što je bilo ključno u pobjedi Hrvatske protiv Srbije

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

IZBORNIK srpske teniske reprezentacije Viktor Troicki rekao je nakon poraza (1:2) od Hrvatske u polufinalu Davis Cupa da je ključni meč bio onaj Borne Goje i favoriziranog Dušana Lajovića u kojem je slavio hrvatski igrač. Gojo, 279. na ATP ljestvici, u njemu je preokretom svladao 33. tenisača svijeta.

Nakon što je on s 4:6, 6:3, 6:2 Hrvatskoj donio prvi bod, a Novak Đoković slavio protiv Marina Čilića sa 6:4, 6:2 i izjednačio na 1:1, uslijedio je odlučujući meč parova u kojem su Nikola Mektić i Mate Pavić u dva seta bili bolji od Đokovića i Filipa Krajinovića.

Srbija prilike tražila u singlu

"Znali smo da će to biti najteži meč, oni su odigrali sjajno, a zato i jesu prvi par na svijetu", rekao je Troicki o hrvatskom paru Nikola Mektić - Mate Pavić.

"Naše prilike su bile u pojedinačnim mečevima. Trebali smo pobijediti u prvom meču, no nažalost nismo. Gojo je igrao agresivno, moram još jednom pogledati taj meč. Nažalost, to je bio ključni meč. Jako smo razočarani, dobili smo jako dobru šansu igrati protiv Kazahstana i oslabljene Hrvatske bez Borne Ćorića. Vjerovali smo danas u pobjedu jer smo računali na dvije pobjede iz singla", dodao je i rekao kako mu je najviše žao zbog Đokovića.

Pokušaj iznenađenja

Niti s njime u parovima Srbija nije mogla protiv Mektića i Pavića koji su sa 7:5 i 6:1 odveli Hrvatsku u finale.

"Pokušali smo iznenaditi Hrvatsku u parovima, išli smo na iznenađenje s dva 'single' igrača, ali nam nije pošlo za rukom", zaključio je Troicki.

Pročitajte više