Trojica aktualnih pobjednika Davis Cupa dolaze u Umag

TALIJANSKI tenisači Lorenzo Musetti, Matteo Arnaldi i Lorenzo Sonego, članovi reprezentacije koja je aktualni pobjednik Svjetskog kupa, potvrdili su nastup na ovogodišnjem, 34. izdanju Plava Laguna Croatia Opena u Umagu, koje će biti održano od 21. do 27. srpnja. 

Talijani su redoviti gosti umaškog ATP turnira od njegovog prvog izdanja 1990., a nakon nenadmašnih Španjolaca koji su 11. puta pobjeđivali u Stella Marisu, s tri osvojena trofeja i još pet finala druga su najuspješnija nacija u pojedinačnoj konkurenciji na Croatia Openu.

Prije potvrde nastupa talijanskog reprezentativnog trojca, svoj je povratak u Umag najavio i trenutačno šesti tenisač svijeta Rus Andrej Rubljov, koji će ponovno zaigrati na turniru u Stella Marisu, na kojem je neočekivanim trijumfom 2017. došao do prvog naslov u karijeri. 

Promjena u kalendaru

Ovogodišnja novost na umaškom turniru je promjena u rasporedu igranja, do koje je došlo zbog toga što odmah po završetku Croatia Opena u pariškom Roland Garrosu započinje borba za olimpijske medalje.

Tako će kvalifikacije za 34. izdanje Croatia Opena započeti u petak, 19. srpnja, a prvi mečevi glavnog turnira bit će odigrani u nedjelju, 21. srpnja. Jednodnevni pomak u rasporedu znači i da će pojedinačno finale, umjesto u nedjelju, biti odigrano u subotu, 27. srpnja.

Pročitajte više