Trostruki prvak Europe Matjaž Smodiš potpisao za Cedevitu



VELIKA vijest za navijače KK Cedevite stigla je večeras potpisanim ugovorom velike košarkaške zvijezde, slovenskog reprezentativca Matjaža Smodiša, koji će u novoj sezoni pojačati redove hrvatskog doprvaka. Vijest o definitivnoj odluci o dolasku u Zagreb trostrukog osvajača Eurolige sa Bolognom i CSKA čelnike kluba zatekla je na Rogli gdje su proveli dan sa momčadi koja se u Sloveniji nalazi na visinskim bazičnim pripremama.

"Držim da je ovo velika stvar za klub i stvarno sam sretan što smo pregovore sa jednom od najvećih zvijezda europske košarke u proteklih desetak godina. Ne moram previše govoriti o njegovim kvalitetama jer je to općepoznato. Vjerujem da će nam se pridružiti u punoj formi s obzirom da je u ovom trenutku jedan od važnijih igrača slovenske reprezentacije za Europsko prvenstvo. Doveli smo stvarno veliko ime u naš klub što je i poziv našim navijačima da nas i u novoj sezoni prate u velikom broju", rekao je Matej Mamić, sportski direktor kluba, koji je za novu ambicioznu sezonu okupio vrhunske igrače uz novog trenera Anzulovića.

"Točka na i mozaika nove momčadi svakako je Matjaž Smodiš, koji je i sam prepoznao kvalitetu projekta kojeg stvaramo u posljednjih nekoliko sezona ostvarujući sve kvalitetnije rezultate. Papir je jedno, nastup na parketu nešto sasvim drugo, i pred trenerom Anzulovićem je puno posla da se od vrhunskih imena sastavi i prava kompaktna momčad. Trebat će i vremena za to jer dosta je novih igrača, neki su, kao Draper, Car i Smodiš u reprezentativnim selekcijama, no treneru i stručnom stožeru apsolutno vjerujemo da će to i uspjeti. Smatram da ćemo u novoj sezoni biti dovoljno jaki i spremni te biti konkurentni svima", dodao je.

"Ovo nam daje europski image"


S nestrpljenjem je danas vijesti iz Španjolske, gdje trenutno boravi slovenska reprezentacija, iščekivao i trener Dražen Anzulović. "Velika mi je želja bila da Matjaž dođe i svi u klubu smo stvarno na tome radili dugo. I on je pokazao veliku kooperativnost u tome i na kraju smo se uspjeli dogovoriti. Jako sam zadovoljan kakvu smo momčad složili no sada nam predstoji važna faza uigravanja za novu sezonu. Rezultat neće dati pojedinac već ekipa. Ovakvi potpisi i dolasci daju novu dimenziju kluba i dižu mu europski image. Uostalom i sve ovo što se događa oko nas, današnje druženje na Rogli gdje nam je u goste stigla cijela uprava kluba, pokazuje da imamo sjajnu atmosferu i želju da budemo što bolji."

A današnje druženje na Rogli potaknuo je kapetan Marino Baždarić, koji je roštiljem u svojem osobnom aranžmanu počastio suigrače, stručni stožer i upravu kluba. Njemu je posebno stalo da se realizira dolazak Matjaža Smodiša s kojim je veliki dugogodišnji prijatelj i izvan parketa.

"Nas dvojica smo puno razgovarali uoči potpisa ugovora i nadam se da sam i ja ponešto sugerirao njegovoj odluci da nam se pridruži u novoj sezoni. Svi skupa možemo biti jako sretni da jedan takav igrač, takvo ime, dođe u klub. To je, bez da nekog podcjenjujem, uvjerljivo najveće igračko ime koje je ikada pristupilo Cedeviti. To je enormna europska reklama za klub, uz činjenicu da je i kao igrač i kao čovjek iznimno kvalitetna osoba. Veselim se druženju i igranju s njime".



Matjaž Smodiš je, podsjetimo, rođen u Trbovlju 13.12.1979. krilni centar visok 205 cm koji je prve profi košarkaške korake napravio igrajući za Krku 94/00 da bi prešao u Bolognu igrajući za Virtus 00/03 s kojim je osvojio naslov prvaka Europe 2001. pa Climamio 03/05 s kojim je igrao finale Eurolige 2004. Put ga je od 2005. do ovoga ljeta odveo u CSKA s kojim je dva puta bio prvak Europe, 2006. i 2008. uz dva finala 2007. i 2009. Sa slovenskom reprezentacijom Smodiš je igrao na Europskim prvenstvima 1999., 2001. i 2007. te je i danas član postave Maljkovićevog sastava za Euro u Litvi ovoga ljeta. Promocija Matjaža Smodiša u dresu KK Cedevite trebala bi se održati već u ponedjeljak na konferenciji za novinare u Zagrebu.       

Pročitajte više