WTA

Tsitsipas na udaru tenisačica, javila se i Osaka

Foto: EPA

STEFANOS Tsitsipas nedavno je rekao da bi tenisačice na turnirima mogle igrati mečeve na tri dobivena seta, aludirajući na jednak iznos financijske nagrade na najjačim turnirima. Vrlo brzo dobio je odgovor od Karoline Pliškove, a reakcije stižu i dalje.

"Ne bih htio zvučati kontroverzno. Tu je i pitanje jednake plaće. Tenisačice dobivaju jednak novac za mečeve u tri seta. Ne znam, ne znam. Ima toga još. Znanstvenici i statističari, tko god. Rečeno mi je da su žene izdržljivije od muškaraca. Ne znam", rekao je Tsitsipas i dodao:

"Možda bi i one mogle igrati na tri dobivena seta na Grand Slam turnirima. Meni se sviđa ta ideja. S druge strane, možda bismo vidjeli više Grand Slam pobjednika da se igraju mečevi na dva dobivena seta. Uvjeren sam u to."

Osakin komentar

Svoj komentar na Tsitsipasovo razmišljanje dala je bivša najbolja tenisačica svijeta Naomi Osaka. Ne sviđa joj se što je grčki tenisač, peti na ATP-ovoj ljestvici, rekao.

"Želi li on igrati devet setova? Ako želi produljivati moje mečeve, mogla bih i ja njegove. Taj dečko je smiješan. Ne znam. Smatram da bi to promijenilo strukturu tenisa. Ljudi bi počeli drugačije vježbati u teretani, takve bi se stvari događale. Bilo bi potrebno dugo vrijeme da se to uvede, a opet, muškarac priča o ženskom sportu pa nisam sigurna da bi ta ideja uopće prošla", rekla je Osaka i dodala:

"Ne želim biti nepristojna, pokušavam tome priči na realan način. Žene su uložile velik trud, nije da je nekome odjednom palo napamet da bi trebale biti jednako plaćene."

Pročitajte više