Vaterpolo

Tucak: Grčka je strašan protivnik, ali sve je u našim rukama

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

HRVATSKA je u utakmici drugog kola skupine B EP-a u vaterpolu pobijedila Francusku 13:7 u splitskoj Spaladium Areni. Prve dvije četvrtine su bile izjednačene, Hrvatska se dosta mučila protiv nezgodnih Francuza koji su početkom druge četvrtine imali čak i dva gola razlike (4:2).

Do poluvremena je Hrvatska izjednačila na 4:4, a onda je u trećoj dionici pomela Francusku (5:1) i napravila nedostižnu razliku. U zadnjoj četvrtini samopouzdanje je totalno nestalo kod Francuza, radili su početničke greške, nestali su s utakmice, a Hrvatska je to uredno i ubojito kažnjavala te je došla do lagane i uvjerljive pobjede.

Svoj komentar nakon utakmice dao je izbornik Ivica Tucak: "Odigrali smo fenomenalnu i strašno važnu utakmicu. Znali smo da u slučaju poraza gubimo šanse za prvo mjesto u grupi. Oni su bili osokoljeni utakmicom protiv Grka, ali analizirali smo ih u detalje. Sada je sve u našim rukama, Grčka je strašan protivnik ali možemo ih dobiti."

"Pozivam navijače da nas dođu podržati"

Osvrnuo se i na ambijent u Splitu: "Hvala publici na ovom ambijentu, bili su nam dodatni motiv, ali moramo ovo pod hitno zaboraviti i okrenuti se analizi Grka. Velika većina ovih momaka igra prvi put u životu u ovakvom ambijentu, ali pokazuju da imaju to nešto u sebi. Imaju ogromno srce i pokazujemo da smo prava ekipa, idemo korak po korak dalje."

Posebno je pohvalio nastup golmana Marka Bijača: "Marko je bio sjajan, imao je pomoć suigrača, ali on je bio zadnja skalina naše obrane." 

Pred novinare je potom stao i sam Bijač: "Čestitao bih svim našim mladim momcima, neki od njih prvi put igraju veliko natjecanje. Doma i pred našom publikom smo bili pod većim psihičkim opterećenjem nego inače. krenuli smo nesigurno u napadu, ali odigrali smo fantastičnu utakmicu na kraju. 

Poklopilo se da sam imao puno obrana, uspjeli smo se odvojiti. Stisli smo redove početkom drugog poluvremena i odigrali smo bolje nego na početku utakmice. Okrećemo se Grčkoj, sjajna ekipa koja je osvojila medalje na posljednja dva natjecanja. Učinit ćemo sve što možemo da ih pobijedimo. Pozivam navijače da nas i prekosutra dođu podržati, trebat će nam."

Pročitajte više